Evenimentul Istoric > Articole online > Vineri 12 Februarie 2021 – Vremea în România
Articole online

Vineri 12 Februarie 2021 – Vremea în România

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării şi vântul intens din majoritatea regiunilor va amplifica senzaţia de frig.

Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei și în Transilvania şi -1…0 grade în regiunile sudice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade.

Cerul va fi temporar noros și vor fi ninsori în general slabe, local în zonele montane şi în sud-est şi pe arii restrânse în centru şi nord.

Vântul va continua să prezinte intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depăşi 100…120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în est, centru şi sud-vest, în general cu 65…75 km/h, iar temporar ninsorile vor fi viscolite. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

În București,  vremea va deveni deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului de -2…-1 grad şi o minimă de -11…-9 grade.

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va avea intensificări în special ziua, cu viteze în general de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola