Evenimentul Istoric > Articole online > Vincent Gigante, gangsterul care făcea pe nebunul
Articole online

Vincent Gigante, gangsterul care făcea pe nebunul

Timp de zeci de ani, Vincent „The Chin” Gigante, cunoscut și sub porecla de „The Oddfather”, a simulat nebunia pentru a scăpa de urmărirea autorităților.

După cum informează Mafia Wiki, înainte de a deveni gangster, Gigante a fost boxer. Între 1944 și 1947, a disputat 25 de meciuri.

Potrivit The Independent, ca sportiv la categoria grea ușoară, a câștigat toate partidele, cu excepția uneia singure.

Totuși, succesul sportiv nu îi era deajuns lui Gigante: năzuia la mai mult.

Boxul a avut dintotdeauna legături cu mafia și a oferit un teren fertil dezvoltării infracționale a lui Gigante. La vârsta de 16 ani, acesta a abandonat Textile High School pentru a se dedica în întregime carierei de boxer.

Înclinația sa spre bătaie i-a deschis calea și spre lumea interlopă, unde a fost angajat ca executant al mafiei genoveze.

Împreună cu talentele sale de hoț, lui Gigante i s-a apreciat și forța brută, astfel că a devenit una dintre gorilele personale ale lui Vito Genovese.

După ce a devenit Nașul familiei genoveze, în anul 1981, a devenit faimos în toată America, mai ales după ce, în 1986, a ordonat lichidarea capului familiei Gambino, John Gotti.

După arestarea lui Gotti și a altor membri ai familiei Gambino, Gigante a devenit cel mai puternic cap al crimei organizate din Statele Unite.

Însă, din 1981, de când a preluat conducerea familiei Genovese, Gigante a început să joace rolul de bolnav mintal, ceea ce părea incredibil pentru un „capo di tutti capi”.

The Independent scrie că acesta s-a folosit de trecutul său ca boxer pentru a-și justifica presupusa boală, dat fiind că loviturile puternice suferite pot provoca demență și Alzheimer.

De-a lungul anilor, Gigante s-a internat în mai multe rânduri la spitalul psihiatric din Westchester County și putea fi văzut uneori bombănind, vorbind singur și gesticulând prin Greenwich Village, în pijama și în papuci.

Cu toate acestea, a fost doar o chestiune de timp până când autoritățile au strâns dovezi și mărturii împotriva lui, astfel că jocul său, atent pus la punct, s-a prăbușit.

A fost în cele din urmă, în decembrie 1997, a fost condamnat la 12 ani de închisoare și la plata a 1,25 de milioane de dolari. Din închisoare, a continuat să-și exercite funcția de cap al familiei Genovese.

Pe 19 decembrie 2005, Gigante moare în închisoare la vârsta de 77 de ani, la Centrul Medical al Penitenciarelor din Springfield, Missouri.

Registration

Aici iti poti reseta parola