Evenimentul Istoric > Articole online > Viktor Orban: Liberalii sunt doar niște comuniști cu diplomă
Articole online

Viktor Orban: Liberalii sunt doar niște comuniști cu diplomă

La 100 de ani de la „sentința de condamnare la moarte” care a fost Tratatul de pace de la Trianon, „suntem în viaţă şi Ungaria este încă aici”, a declarat Viktor Orban, adăugând: „Nu numai că suntem în viaţă, dar ne-am şi desprins din strângerea unei încercuiri duşmănoase”.

El a mai precizat că nicio altă țară nu a supraviețuit în asemenea condiții. El a atras atenția că statele vecine precum Iugoslavia, Cehoslovacia și URSS s-au destrămat, în timp ce Ungaria a rămas în picioare.

Prim-ministrul ungar a adăugat: „Nu numai că trăim, dar ne-am şi desprins din strângerea unei încercuiri duşmănoase. Am reuşit să găsim tonul comun cu Slovacia, Serbia, Croaţia şi Slovenia, care se bazează şi ele pe valorile naţionale, putem să înfiinţăm colaborări la scară largă, sau chiar şi alianţe”,  a precizat Orban.

În discursul de aproape o oră, Orban nu a menționat niciodată România, însă a făcut o scurtă referire legată de situația de după Primul Război Mondial, când “dușmanii și-au dansat caii pe străzile capitalei noastre”.

Politici falimentare

În contextul creșterii economice din 2019 din Ungaria, el a amintit că foștii comuniști au dus țara în faliment cu politici liberale în perioada 2002-2010, decretând în aplauzele frenetice ale mulțimii că “ nu există liberali, ei sunt doar niște comuniști cu diplomă”, scrie publicația de opoziție 444.hu.

Ungaria a fost falimentată de fostul guvern, cu politicile sale liberale, format din comunişti”, a spus Viktor Orban.

Acest exemplu confirmă supoziţia potrivit căreia, liberal, de fapt, nici nu există. Liberalul nu este altceva decât un comunist cu diplomă”, a declarat premierul ungar, continuând: “Dacă le-am fi acceptat sfatul, acum Ungaria ar fi într-o secţie a unui spital, iar perfuziile împrumuturilor de la FMI şi de la Bruxelles ar atârna din mebrele ei, iar robinetele împrumuturilor ar fi dirijate de George Soros”.

Şeful Guvernului ungar a afirmat că aceasta nu este o exagerare. “Eu, care de peste 30 de ani fac politică, am văzut cu propriii mei ochi că George Soros a încercat de trei ori să jefuiască Ungaria”, a mai spus Orban.

Faptele ne arată că ultimii 10 ani constituie deceniul cel mai reuşit în istoria Ungariei din ultimii 100 de ani, a declarat prim-ministrul Viktor Orbán în discursul său despre starea naţiunii.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola