Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Viața adevăratului Uncle Sam mort pe 23 iulie
Articole online

Viața adevăratului Uncle Sam mort pe 23 iulie

Când a fost acceptat la Academia Militară West Point (1839), a fost înregistrat sub numele de Ulysses Simpson, pe care l-a păstrat, deși îl chema Ulysses Simpson Grant. A fost poreclit Uncle Sam, din cauza iniţialelor sale.

A absolvit în 1843 şi apoi s-a înrolat în armată, servind patria sub generalii Zachary Taylor şi Winfield Scott, în Războiul mexican.

Odată cu începerea Războiului Civil, a fost numit colonel (1861), apoi brigadier general. A capturat Forturile Henry şi Donaldson.

În 1862, Vicksburg devine punctul nodal al războiului. Campania de un an condusă de generalul Ulysses S. Grant (numit în 1864) s-a încheiat cu victoria federaţiei nordului după un asediu de şase săptâmâni al oraşului Vicksburg.

Generalul unionist Ulysses S Grant a condus Nordul la victorie. Din păcate, după încheierea războiului, Lincoln a fost asasinat de către actorul John Wilkes Booth, simpatizant al Confederaţiei.

Președintele

Ulysses S. Grant a acceptat predarea generalului Lee la Appomattox, în aprilie 1865. Preşedintele Andrew Johnson (1869-1877) l-a numit Secretar de război, la Stanton, dar Ulysses Simpson Grant nu a fost confirmat atunci.

A fost candidatul la preşedinţie al Partidului Republican, în 1868, şi a câştigat scrutinul în faţa principalului său contracandidat, Horatio Seymour, din partea Partidului Democrat.

În octombrie 1871, preşedintele Ulysses S. Grant a impus The Klan Act şi Enforcement Act, lege prin care Klanul (societate secretă rasistă) devenea un grup ilegal şi era autorizată utilizarea forţei pentru suprimarea activităţilor organizaţiei.

Totodată, preşedintele Grant a instituit legea marţială în Carolina de Sud, unde Ku Klux Klanul era atotputernic, cu toate că mulţi republicani şi-au manifestat opoziţia faţă de acţiunea preşedintelui.

Atunci au fost deferiţi justiţiei 7.400 de membri ai Ku Klux Klanului, dar foarte puţini dintre ei au fost condamnaţi.

La alegerile din 1872, Ulysses S. Grant s-a confruntat cu democratul Horace Greely, dar a fost reales. Încercarea republicanilor de a-l nominaliza pe Ulysses S. Grant pentru un nou mandat la alegerile din 1880 a eşuat.

A murit la Mt. Mc. Gregor, la 23 iulie 1885. O bancnotă de 50 de dolari a fost pusă la 28 septembrie 2004 în circulaţie în Statele Unite, care pastrează imaginea generalului Ulysses S. Grant şi a Capitoliului.

 

Sursa: Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola