Evenimentul Istoric > Articole online > Veterane ale Insurecţiei din Varşovia de la 1944 au fost decorate de Majestatea Sa Margareta
Articole online

Veterane ale Insurecţiei din Varşovia de la 1944 au fost decorate de Majestatea Sa Margareta

Custodele Coroanei Române, Margareta, a decorat trei veterane ale Insurecţiei din Varşovia din 1944.

„La Muzeul Insurecţiei din Varşovia a avut loc cel mai emoţionant moment al vizitei Majestăţii Sale Margareta în Polonia. Custodele Coroanei a decorat cu Crucea Casei Regale a României trei femei veterane ale Insurecţiei din Varşovia din 1944, pentru a onora relaţiile dintre Regatul României şi Republica Polonă din anii 1930, când ţara noastră a fost un important aliat al Poloniei, în aspiraţiile sale de independenţă, suveranitate şi libertate”, arată un comunicat postat pe romaniaregala.ro.

Au primit decoraţia regală: Hanna Stadnik, Halina Jedrzejewska şi Anna Stupnicka-Bando.

La eveniment au fost prezenţi ministrul Jan Jozef Kasprzyk, preşedintele Oficiului pentru Veterani de Război şi Victime ale Opresiunii, secretarul de stat în MApN Simona Cojocaru, ambasadorul României, Ovidiu Dranga, preşedinta Consiliului Local al oraşului Varşovia, Ewa Dorota Malinowska-Grupinska.

În continuare, cuplul regal român a vizitat Muzeul Insurecţiei în compania istoricului Paweł Ukielski.

Custodele Coroanei Române, Margareta, şi principele Radu au început miercuri o vizită de trei zile în Republica Polonă, prima deplasare externă a Familiei Regale din anul 2020.

Registration

Aici iti poti reseta parola