Evenimentul Istoric > Articole online > Valentin şi Zoia nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu – au fost adoptaţi. Bomba lui Ion Gheorghe Maurer
Articole online

Valentin şi Zoia nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu – au fost adoptaţi. Bomba lui Ion Gheorghe Maurer

Dezvăluirile au fost făcute de fostul demnitar comunist Ion Gheorghe Maurer și au fost publicate în cartea istoricului Lavinia Betea – ”Maurer și lumea de ieri – Mărturii despre stalinizarea României”.

Ion Gheorghe Maurer a fost prim ministru al României în perioada 1961 -1974 și președinte al Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române.

În perioada cât a fost prim-ministru – de cinci ori – a înlesnit relațiile economice şi legăturile politice cu ţări occidentale, considerate inamice de Moscova, scrie romania-actualitati.ro.

Ion Gheorghe Maurer, membru al PCR din 1936, ministru de Externe și președinte al Consiliului de Miniștri, a cunoscut îndeaproape cuplul Elena şi Nicolae Ceaușescu.

Maurer susține că, înainte de căsătoria sa cu Nicolae Ceaușescu, Elena avea deja doi copii, pe Valentin și pe Zoia, aceștia fiind, așadar, frați vitregi cu Nicușor.

Ion Gheorghe Maurer susţine că doar Nicu Ceauşescu este copilul rezultat din căsnicia Elenei cu Nicolae Ceauşescu.

Elena Ceaușescu, înainte de a se mărita cu el, a trăit nu știu cu câți. A făcut și doi copii – nu știu cu cine – o fată și un băiat. Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă. Ceaușescu i-a adoptat copiii pe care-i facuse cu alții și i-a mai făcut și el un copil, pe Nicușor. Mai târziu, mi-am dat seama că acestă femeie îl stăpânește în așa măsură pe Ceaușescu, încât, de fapt, ea conduce. El nu face decât ceea ce spune ea. Și că, probabil, ea hotărâse ca el să exercite conducerea sub forma unei stăpâniri dictatoriale”, susţine Ion Gheorghe Maurer în cartea Laviniei Betea.

I-a adoptat Ceaușescu atunci când s-a însurat cu ea. Dar nu spuneau, probabil, că nu sunt și-ai lui să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară”, a precizat Ion Gheorghe Maurer.

Matale trebuie să știi că, atunci când femeile calcă strâmb, vorbesc mai mult de etică și de morală decât cele cinstite. Nici ea, nici Ceaușescu, nu erau morali, decât în declarații. Dovadă este accidentul de automobil ce mi l-au provocat mai târziu”, a mai spus Ion Gheorghe Maurer.

Nicolae Ceauşescu s-a căsători cu Elena la 23 decembrie 1947, notează România TV.

În actele oficiale, Valentin figurează ca fiind născut la 17 februarie 1948, în timp ce Zoia a venit pe lume la 28 februarie 1949, mai scrie sursa citată.

La începutul anului 1965, Gheorghe Gheorghiu-Dej  a fost diagnotizat cu cancer. Boala a evoluat rapid. De aceea apropiații săi au început să se gândească la un successor, reamintește RADOR.  

La 19 martie 1965, Gheorghe Gheorghiu Dej a murit. Imediat s-a pus problema succesiunii. Pe lista eventualilor candidați au fost vehiculate mai multe nume de lideri comuniști: Gheorghe Apostol, Ion Gheorghe Maurer, Chivu Stoica, Nicolae Ceaușescu.  

Dintre toţi, cel mai bine plasat în interiorul partidului era Nicolae Ceaușescu. Era numărul doi în ierarhia partidului. 

El era secretatul cu probleme organizatorice, adică  controla cadrele partidului.

Așa că a negociat împărțirea puterii cu principalii contracandidați: Ion Gheorghe Maurer a rămas prim ministru.

Chivu Stoica a devenit președinte al Consiliului de Stat, iar Nicolae Ceaușescu a urcat în ierarhia partidului devenind secretar general.

În 1972, premierul Maurer a suferit un grav accident, soldat cu 13 intervenţii chirurgicale. Un accident ,,organizat” a susţinut fostul premier, opinie împărtăşită şi de alţi foşti demnitari.

Cea mai tristă a fost atunci cînd mi-am dat seama că accidentul pe care l-am avut a fost aranjat. Înainte de a-mi pierde cunoştinţa, după accident, mi-am dat seama că a fost pus la cale. Pe şosea, cînd veneam, aveam două maşini care erau înaintea mea şi care claxonau pentru a avertiza maşinile care veneau din sens opus… Şi apoi, între camionul care m-a lovit şi maşina mea a mai existat o altă maşină. Ocupanţii acelei maşini ar fi trebuit să fie foarte răniţi, dar n-a fost aşa, ei au fost aruncaţi afară… De aceea, cînd oamenii au spus să mă ducă la Braşov, pentru că acolo ar fi fost spitale mai bune, eu am refuzat, cerînd să fiu dus la Sfîntu Gheorghe, unde era medic prietenul meu de vînătoare, în care aveam încredere”, declara Maurer într-un interviu acordat istorului Marius Oprea, în anul 1996.

În același interviu afirma că ştia că este urmărit de Securitate şi că a trăit Revoluţia din 1989 cu sentimente amestecate, dar a înţeles că românii sunt capabili se ridice împotriva lui Ceauşescu.

CREDIT FOTO: Adevărul și Wikipedia

 

Registration

Aici iti poti reseta parola