Vă place Seinfeld? Să-i spunem La Mulți Ani lui Elaine

 

În timpul filmărilor serialului, scenaristul Larry David şi comedianul Jerry Seinfeld i-au propus să se alăture distribuţiei sitcom-ului Seinfeld, căruia îi lipsea o reprezentată feminină centrală în mijlocul trio-ului său de personaje masculine, reprezentat de Jerry Seinfeld în rolul lui Jerry Seinfeld, Jason Alexander în rolul lui George Constanza şi Michael Richards în cel al lui Cosmo Kramer.

Întruchipând-o pe vanitoasa Elaine Benes, a obţinut şapte nominalizări la Emmy, câştigând un premiu în 1996, precum şi un Glob de Aur în 1994 şi trei premii Screen Actors Guild (1995, 1997 şi 1998).

Julia Louis-Dreyfus se bucură de peste două decenii de un extraordinar succes în televiziune.

Julia Scarlett Elizabeth Louis-Dreyfus s-a născut la 13 ianuarie 1961 în Manhattan, New York.

Părinţii săi, scriitoarea Judith (LeFever) şi omul de afaceri francez Gerard Louis-Dreyfus au divorţat la un an după naşterea ei.

La vârsta de opt ani s-a mutat cu mama ei la Washington D.C, unde aceasta s-a recăsătorit cu L. Thompson Bowles, decan al Facultăţii de Medicină a Universităţii George Washington.

Munca tatălui său vitreg, implicat în Proiectul HOPE, care presupunea multe călătorii, i-a îmbogăţit copilăria viitoarei actriţe.

A absolvit liceul Holton-Arms şi şi-a continuat studiile, urmând specializări în teatru şi interpretare la Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois.

În timpul studenţiei, a făcut improvizaţie cu Waa-Mu Show (mai târziu, Mee-Ow Show), care îi avea printre membrii săi pe actorii Seth Meyers şi Ana Gasteyer, vedete ale spectacolului Saturday Night Live.

De asemenea, a apărut alături de grupul de improvizaţie Second City, cel mai faimos din Chicago, precum şi alături de Practical Theatre Company, înfiinţată de un coleg de-al său de la Northwestern, Brad Hall.

Spectacolul The Golden 50th Anniversary Jubilee, realizat de Practical Theatre Company în 1982, a atras atenţia producătorilor Saturday Night Live, Dick Ebersol şi Bob Tischler, care i-au oferit lui Louis-Dreyfus posibilitatea de a se alătura distribuţiei principale a serialului produs de NBC.

Actriţa a apărut în Saturday Night Live, în perioada 1982-1985.

În 1987, Julia Louis-Dreyfus s-a căsătorit cu Brad Hall, devenind mamă a doi băieţi.

Primele sale roluri de actriţă, pe marele ecran, au fost în peliculele lui Woody Allen, Hannah and Her Sisters (1986) şi Soul Man” (1986). A jucat apoi în sitcomul NBC „Day By Day” (1988-1990).

A jucat în Deconstructing Harry (1997), de Woody Allen, şi şi-a împrumutat vocea în filmul de animaţie produs de Disney/Pixar „A Bug’s Life” (1998).

A făcut prima incursiune ca vedetă a propriului serial cu Watching Ellie (NBC, 2002-2003), un sitcom creat de soţul său Brad Hall, dar recenziile mixte obţinute au dus la anularea celui de-al doilea sezon.

Actriţa a dezvăluit, în septembrie 2017, că a fost diagnosticată cu cancer mamar.

În 2018, într-un mesaj postat pe contul său de Istangram, spunea că a încheiat cu succes şedinţele de chimioterapie pe care le-a urmat.

A primit o stea pe Bulevardul celebrităţilor din Hollywood, în 2010, şi a fost inclusă în Television Academy Hall of Fame în 2014.

A fost recompensată, în 2018, cu Premiul Mark Twain pentru umor american.

 

Sursa: Agerpres