Evenimentul Istoric > Articole online > Una dintre cele mai importante descoperiri arheologice realizate în Anglia
Articole online

Una dintre cele mai importante descoperiri arheologice realizate în Anglia

În mormânt arheologii au descoperit un scut din Epoca de Fier în stare excelentă de conservare, precum şi rămăşiţele unui car de luptă şi a doi ponei ce au fost îngropaţi pe o parte, în postură cabrată pe picioarele din spate, ca şi când s-ar fi pregătit să sară peste un obstacol.

Arheologii britanici susţin că este vorba de una dintre cele mai importante descoperiri arheologice realizate în Anglia, scrie Live Science.

Scutul

Mormântul a fost descoperit de arheologi conduşi de Paula Ware, de la MAP Archaeological Practice Ltd.

Scutul, care are diametrul de 75 de centimetri, a fost descoperit în iulie 2018, însă importanţa descoperirii a fost înţeleasă abia recent, după încheierea procesului de restaurare şi conservare, conform acesteia.

Osemintele din mormânt aparţin unui bărbat care avea în jur de 40 de ani.

Membru important al societății

În mormânt au mai fost identificate resturi de porc şi o furculiţă ataşată de o coastă de porc. Două mici broşe, una din bronz şi cealaltă din sticlă, au fost de asemenea găsite în mormânt.

”Natura elaborată a acestui mormânt indică faptul că bărbatul care-l ocupă era un membru important al societăţii în care trăia”, probabil o căpetenie sau un războinic, conform lui Ware.

Paula Ware a precizat că este una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din perioada antică, realizate în Marea Britanie.

Obicei

Căpeteniile sau războinicii din Antichitate erau deseori îngropaţi alături de carele lor de luptă.

În 2008 a fost descoperit un mormânt similar tracic, vechi de peste 2000 de ani, pe teritoriul Bulgariei.

Pe lângă carul de luptă, în mormânt se mai aflau osemintele a doi cai şi ale unui câine.

Practica înmormântării nobililor împreună cu carele lor de luptă era foarte răspândită pe teritoriul actual al Bulgariei în perioada Imperiului Roman.

De asemenea, în urmă cu aproximativ 2500 de ani, un prinţ celtic de pe teritoriul de azi al Franţei a fost îngropat alături de ceramică superb decorată, obiecte din aur şi un car de luptă.

Precedent

În 2014 arheologii au anunţat că au descoperit un mormânt vechi de 4000 de ani în care se aflau două care cu patru roţi şi numeroase alte comori, pe teritoriul Georgiei, în Caucazul de Sud.

Mormântul din Pocklington a fost descoperit întâmplător, în timpul operaţiunilor de săpare a fundaţiei pentru nişte blocuri de locuinţe.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola