Evenimentul Istoric > Articole online > Una dintre cele mai frumoase case din Roma Antică a fost redeschisă publicului
Articole online

Una dintre cele mai frumoase case din Roma Antică a fost redeschisă publicului

Una dintre cele mai frumoase case din Roma Antică, victima erupției vulcanului, în anul 79 d.Hr., a fost redeschisă publicului după 36 de ani de când a fost închisă din cauza stării avansate de degradare, informează agenția de presă Reuters.

O echipă de restauratori a salvat opera de artă somptuoasă din aşa-numita Casa Bicentenarului (Casa del Bicentenario), o clădire cu două etaje din Herculaneum care, la fel ca faimosul cartier Pompeii din vecinătate, a fost devastată de vulcanul din apropiere.

Salvarea s-a făcut prin utilizarea unei tehnici inovatoare.

Casa a fost descoperită în anul 1938, iar numele său a fost inspirat de împlinirea a 200 de ani de la începerea excavaţiilor care au condus la dezvăluirea existenţei oraşului demult pierdut.

La realizarea proiectului a contribuit Getty Conservation Institute.

Casa Bicentenarului a fost locuinţa lui Gaius Petronius Stephanus şi a soţiei acestuia, Calantonia Themis.

A fost una dintre cele mai frumoase case particulare din oraş, cu podele din mozaic bine conservate şi fresce care înfăţişează scene mitologice şi motive arhitecturale şi animale.

Casa avea ieşire la strada principală din Herculaneum, iar intrarea era dotată cu un grilaj glisant din lemn, care a supravieţuit erupției.

Ruinele Herculaneum, un oraş mult mai mic decât Pompeii, sunt mai dense şi mai bine conservate, deoarece au fost acoperite de o masă mult mai groasă de cenuşă, care i-a descurajat pe hoţi.

De asemenea, a fost un loc mai înstărit, lucru reflectat de rămăşiţele uimitoare.


 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola