Evenimentul Istoric > Articole online > Una dintre cele mai atrăgătoare femei din toate timpurile își serbează ziua de naștere
Articole online

Una dintre cele mai atrăgătoare femei din toate timpurile își serbează ziua de naștere

Actriţa Jo Raquel Tejada, cunoscută sub numele Raquel Welch, s-a născut la Chicago, la 5 septembrie 1940. A copilărit la San Diego, în California, unde s-a mutat familia când ea avea doar doi ani.

Tatăl său, inginerul aeronautic Armando Tejada, era de origine boliviană.

La vârsta de şapte ani s-a înscris la Şcoala de Teatru, secţia de balet, pe care a urmat-o în paralel cu şcoala elementară.

În timpul liceului, a câştigat mai multe concursuri de frumuseţe, printre care Miss Photogenic, Miss La Jolla, Miss Contour, Miss Fairest of the Fair şi Miss San Diego.

Începând cu anul 1958, a studiat teatrul la Colegiul San Diego, iar anul următor s-a căsătorit cu prietenul său din liceu, James Welch, împreună cu care are doi copii, Damon Welch, născut în 1959, şi Tahnee Welch, născută în 1961.

La Meteo

În paralel cu studiile, a început să lucreze, prezentând grupajele de ştiri meteo de la televiziune, iar în scurt timp a renunţat la colegiu.

Din 1961, s-a despărţit de soţul său şi s-a mutat, împreună cu cei doi copii, la Dallas, cu toate că divorţul s-a încheiat abia în 1965.

 La Dallas, a lucrat ca model pentru compania Neiman-Marcus, dar şi ca barmaniţă, pentru o perioadă, apoi a revenit în California, de data aceasta mutându-se la Los Angeles, unde începe lunga serie a audiţiilor.

Ajutată de Patrick Curtis, nume celebru în acea perioadă la Hollywood, actriţa porneşte pe drumul unei cariere de succes. Debutează în 1964, cu un rol mic în filmul „A House Is Not a Home”, urmat, un an mai târziu, de un rol mai important, în „Swingin’ Summer” (1965).

Sex-simbol

A atras atenţia prin rolul jucat în pelicula science-fiction intitulată „Fantastic Voyage„ şi lansată în 1966. A fost remarcată inclusiv de cei de la 20th Century Fox, cu care a şi semnat un contract.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola