Evenimentul Istoric > Articole online > Un tânăr student la drept își strangulează la ordin proaspăta soție în voiajul de nuntă
Articole online

Un tânăr student la drept își strangulează la ordin proaspăta soție în voiajul de nuntă

Un tânăr student în drept și-a ucis soția chiar în timpul voiajului de nuntă. Se întâmpla în vara anului 1928.

Studentul chinez Chung Yi Miao a fost repede dus în fața juraților care l-au găsit vinovat și l-au condamnat la moarte. A doua zi de dimineață a fost spânzurat în curtea închisorii Strangeways Yail din Manchester.

Chinezul şi-a dus soţia prin locuri pustii din jurul lacului Keswick şi acolo a strangulat-o.

Motivul, o dilemă

Autorităţile au rămas însă pe gânduri. Tânărul foarte cult, făcând parte dintr-o veche şi nobilă familie chineză, își iubea du adevărat proaspăta soție, așa că se bănuia că la mijloc fusese un motiv special.

Însă, faptele erau prea evidente și el nici măcar nu încercase să-și nege crima, așa că amânarea executării pedepsei nu avea bază legală.

Totuși, Scotland Yard și-a pus informatorii din comunitățile de chinezi la treabă.

Miao, fiul unul înalt funcționar de stat chinez plecase în America pentru a studia dreptul la Chicago, unde a aderat la o organizație mafiotă a chinezilor. Informatorul n-a vrut să spună, însă, despre ce organizație secretă era vorba. Dar, detectivii presupuneau că ar fi fost ori „Hip Sing Tong”, ori „On Leang Tong”.

Negustorul Wai

În vara lui 1927, studentul s-a întors în China, pentru o vacanță, unde a cunoscut-o pe domnișoara Wai, fiica unui foarte bogat negustor. Cei doi tineri s-au îndrăgostit.

Miao s-a întors la Chicago. Organizația l-a acuzat că, în China, intrase în anturajul unui vechi dușman al ei, adică negustorul, care era pe lista neagră a celor pe care îi voia eliminați.

Miao le-a spus șefilor că domnul Wai refuzase să-i dea fata de soție tocmai pentru că îi spusese în ce organizație este.

Foarte repede negustorul a fost găsit mort.

Miao i-a scris domnișoarea Wai, care a sosit rapid la Chicago.

Lista cu ofense

La următoarea ședință secretă i s-a citit o lungă listă de ofense pe care bătrânul Wai le adusese organizației, de-a lungul vieții sale.

I s-a anunțat, apoi, hotărârea că ofensele trebuiau spălate cu sângele fetei care se afla la Chicago.

Rugămințile lui Miao nu au avut niciun efect asupra șefilor mafiei. I s-a răspuns că dacă nu o va ucide el, se va găsi altcineva care să-i omoare pe amândoi. Legile mafiei chinezești pedepseau cu moartea nerespectarea unui ordin.

Nunta, fiind deja fixată, a avut loc. La ceremonii au participat totți membrii de vază ai organizației, cerând chiar să se facă cu mare fast.

A doua zi, însurățeii au plecat pe furiș în voiajul de nuntă,

La sosirea în Anglia, doi chinezi bine îmbrăcați s-au prezentat celor doi fugari, cu extremă politețe, chiar la debarcader, văitându-șe că au fost să nevoiți să vină într-un suflet de la Londra, în urma unei cablograme pe care au primit-o de la… prietenii din Chicago, care le cereau să întâmpine în Anglia tânăra pereche.

La Keswick fugarii au fost întâmpinați de o altă pereche de chinezi.

Miao și-a dat seama că nu există cale de scăpare și a executat ordinul.

Tânărul a primit sentința cu o demnitate și stoicism cum rar fusese văzut…

Registration

Aici iti poti reseta parola