Evenimentul Istoric > Articole online > Un tablou semnat Picasso, la 100 de euro. Visul poate deveni realitate!
Articole online

Un tablou semnat Picasso, la 100 de euro. Visul poate deveni realitate!

Dar asta numai dacă aţi cumpărat biletul câştigător”, ne îndeamnă site-ul 1picasso100euros.com.

Ce e cu povestea asta şi cum adică un Picasso la 100 de euro ?

Câştigarea unui tablou de Picasso în valoare de 1 milion de euro este un vis care poate deveni realitate pentru persoana declarată victorioasă în cadrul acestei loterii internaţionale caritabile, organizată în Franţa, pentru care au fost puse în vânzare 200.000 de bilete la preţul de 100 de euro.

Biletele sunt vândute pe site-ul 1picasso100euros.com şi casa de licitaţii Christie’s va găzdui tragerea la sorţi la Paris.

Tabloul de Picasso intitulat ”Still Life” a fost realizat în 1921. Este o compoziţie geometrică în care sunt reprezentate o porţiune de ziar şi un pahar de absint. Valoarea sa este de un milion de euro.

20 de milioane de euro

Prin această loterie, organizatorii au sperat să strângă 20 de milioane de euro. Un milion va fi plătit proprietarului tabloului, colecţionarul David Nahmad, iar restul banilor vor fi direcţionaţi pentru finanţarea unui proiect al organizaţiei Care în Africa.

În 2013, organizatorii loteriei au testat acest concept şi au reuşit să colecteze 5 milioane de dolari pentru renovarea oraşului libanez Tyr.

Cu toate astea, tragerea la sorţi pentru loteria „Un Picasso pentru 100 de euro”, care era prevăzută luni în Franţa a fost amânată până la sfârşitul lunii martie din cauza unui număr de bilete rămase încă nevândute, au anunţat organizatorii.

Bilete încă nevândute

Există „încă bilete nevândute”, iar „scopul acestei operaţiuni a fost strângerea unui maximum de fonduri” pentru ONG-ul Care.

De aceea s-a decis amânarea acestei loterii „care vizează obţinerea unui maximum de fonduri pentru a ne putea respecta promisiunea de a oferi apă curată unui număr de 200.000 de persoane în Madagascar, Camerun şi Maroc”, au spus organizatorii într-un comunicat.

„Amânarea a fost aprobată de Prefectura Poliţiei, care autorizează întreaga operaţiune. În niciun caz tragerea la sorţi nu va fi amânată după data de 30 martie”, au mai spus ei.

Organizatorii intenţionează să organizeze acest tip de loterie în fiecare an, în beneficiul unor organizaţii umanitare.

Registration

Aici iti poti reseta parola