Evenimentul Istoric > Articole online > Un submarin american dispărut în 1944 a fost găsit pe fundul Mării Chinei de Est
Articole online

Un submarin american dispărut în 1944 a fost găsit pe fundul Mării Chinei de Est

Un submarin american dispărut în 1944, după ce a fost lovit de aviaţia japoneză în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a fost găsit pe fundul Mării Chinei de Est, a anunţat luni Lost 52 Project, un grup care caută nave americane pierdute.

USS Grayback a fost găsit în largul coastei Okinawa, a precizat Lost 52 Project, o organizaţie care are scopul declarat de a stabili care a fost soarta soldaţilor americani daţi dispăruţi.

Dispărut în 1944

USS Grayback şi echipajul său de 80 de oameni au dispărut în 1944.

Epava nu a fost găsită până acum, în parte din cauza faptului că informaţiile înregistrate de japonezi privind locul atacului au fost incorect traduse.

Aceasta a dus la perpetuarea misterului timp de 75 de ani.

Project 52 a reuşit să găsească submarinul după ce a văzut documentele militare cu coordonatele corecte.

Grupul a folosit vehicule submarine autonome pentru a găsi epava, descoperită la 5 iunie, la circa 80 km sud de Okinawa, la o adâncime de aproximativ 430 de metri, a precizat Project 52.

Familiile au fost înştiinţate

Forţele navale americane au confirmat duminică că grupul a găsit epava submarinului USS Grayback.

Familiile celor 80 de membri ai echipajului au fost anunţate în legătură cu găsirea epavei.

Informaţia a fost făcută publică de Ziua Veteranilor, o sărbătoare naţională dedicată comemorării americanilor care au luptat în armata SUA.

Registration

Aici iti poti reseta parola