Evenimentul Istoric > Articole online > Un secret al Masoneriei, dezvăluit în noul număr al Evenimentului Istoric. Atentatul din gara Cluj
Articole online

Un secret al Masoneriei, dezvăluit în noul număr al Evenimentului Istoric. Atentatul din gara Cluj

Victima atacului era publicistul Constantin Costa-Foru, personalitate aparte în peisajul primei jumătăți a secolului trecut, mason de frunte și unul dintre primii apărători ai drepturilor omului din țara noastră. Atacatorii aveau să se dea singuri de gol printr-un articol de presă, dezvăluind astfel începuturile unei lupte care nu s-a încheiat nici acum, între masoni și…

Gruparea care l-a atacat pe Costa-Foru și motivul care a dus la bătaia pe viață și pe moarte le aflați din Evenimentul Istoric.

Alte materiale din acest număr sunt:

-Notițele Elenei Ceaușescu făcute în pregătirea Congresului al XIV-lea al PCR. Cititorii vor primi răspunsul la întrebarea: Era sau nu analfabetă fosta ”numărul 2” din România?

-Adevăratul motiv al lichidării lui Muammar al-Gaddafi răzbate din corespondența secretă a mai multor oficiali americani. Firele afacerii duc în Europa.

-Bolile schimbă cursul istoriei așa cum o fac și marile bătălii.

-De ce un mare împărat creștin și-ar orna arcul său de triumf cu statuile unor nobili daci, la peste 200 de ani de la înfrângerea lui Decebal?

-Secretara premierului defunctei Republici Democrate Germane a fost executată prin decapitare. Citiți care au fost faptele pentru care o femeie a fost condamnată la o asemenea pedeapsă.

-Aflați cum a fost influențată România de catastrofa de la Cernobîl. Efectele pentru sănătatea publică, reflectarea tragediei în presa românească a vremii, toate constituie un final excepțional al serialului nostru despre pariul pierdut al energiei nucleare sovietice.

-”Frontieriștii”, fugari peste graniță în căutarea libertății, iritau regimul comunist în așa măsură încât a fost nevoie de schimbarea legii pentru a fi opriți.

-Jurnalul generalului Iulian Vlad continuă cu spicuiri din însemnările sale din timpul detenției, despre Corneliu Mănescu, Miron Mitrea, Victor Ciorbea, Petre Roman și Nicolae Văcăroiu.

-”Nu-i dușman să ne stea în cale / când ne conduce fără greș / la a Partidului chemare / tovarășul…” Află cui îi era dedicată această odă.

-România Mare a rezistat doar câțiva ani, în comparație cu perioadele în care am avut acest ideal. Care au fost cauzele destrămării? Un istoric dezvăluie 9 dintre explicațiile științifice ale pierderii unui vis.

Registration

Aici iti poti reseta parola