Evenimentul Istoric > Articole online > Un palat maya străvechi a fost descoperit în estul Mexicului
Articole online

Un palat maya străvechi a fost descoperit în estul Mexicului

Zona arheologică în care se află ruinele este situată în apropiere de stațiunea turistică Cancun, din estul Mexicului, și este un foarte important sit prehispanic din statul Yucatan.

Anunțul a fost făcut de reprezentanţii Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie (INAH) din această ţară, scrie Reuters.

Rețea

Kuluba avea legături strânse cu oraşele maya Ek’ Balam şi, mai ales, Chichen Itza, căzând în cele din urmă sub influenţa celui din urmă şi devenind o parte integrantă a reţelei sale comerciale şi teritoriale.

Alături de acel palat nobiliar, experţii mexicani explorează în prezent alte patru structuri din zonă, cunoscute sub denumirea „Grupul C” şi aflate în piaţa centrală din Kuluba, inclusiv un altar, rămăşiţe provenind de la două clădiri rezidenţiale şi o structură circulară despre care se crede că ar fi fost un cuptor.

Reîmpădurire

Specialiştii în conservare explorează ipoteza reîmpăduririi unor zone din Kuluba cu scopul de a proteja acest sit istoric de efectele negative provocate de vântul puternic şi lumina solară, au precizat reprezentanţii INAH.

Situl ar urma să fie deschis pentru public într-un viitor nu foarte îndepărtat, potrivit INAH. 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola