Evenimentul Istoric > Istoric Play > Un nepot necunoscut al lui Nicolae Ceaușescu a fost descoperit de Evenimentul Zilei
Istoric Play

Un nepot necunoscut al lui Nicolae Ceaușescu a fost descoperit de Evenimentul Zilei

În anul 2009, Evenimentul Zilei dădea o lovitură de presă: îl descoperea pe ultimul nepot al lui NICOLAE CEAUȘESCU. O investigație jurnalistică de peste un an de zile se finalizase prin publicarea acestei anchete-bombă.

„După o investigaţie ce a durat mai bine de un an, l-am găsit şi vi-l prezentăm pe cel mai misterios membru al clanului Ceauşescu.

„Daniel Valentin Ceauşescu (28 de ani) s-a născut în Bucureşti, în 1981, şi este nepotul direct a lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. În jurul copilului lui Valentin Ceaşescu şi al Iordanei Borilă s-a păstrat un relativ mister înainte de Revoluţie şi un secret total în ultimii 20 de ani, timp în care a locuit şi a studiat în Statele Unite ale Americii. Este fizician, ca şi tatăl său, şi s-a întors de curând în România ascunzându-şi identitatea şi ferindu-se de expunerea în public”, scria Liviu Iolu, la acel moment ziarist la EvZ.

O anchetă ce avea să fie copiată de toată presa din România, fără cel mai mic tremur deontologic. Fără citarea sursei, prin metoda binecunoscută de plagiat copy-paste, aveau să-și asume meritele.

În spiritul corectitudinii jurnalistice reluăm povestea ultimului urmaș al Celui Mai Iubit Fiu al Poporului.

Atât de iubit încât avea să sfârșească împușcat într-o unitate militară din Târgoviște, în ziua de Crăciun a lui 1989.

Registration

Aici iti poti reseta parola