Evenimentul Istoric > Articole online > Un moment simbolic pentru istoria muzicii. Și o Broscuță ”parcată” în istorie
Articole online

Un moment simbolic pentru istoria muzicii. Și o Broscuță ”parcată” în istorie

Șase cadre foto. Atâtea a realizat fotograful scoțian Iain MacMillan, urcat pe o scară, și cu ele a rămas în istoria muzicii.

Fotografia legendarilor John Lennon, Paul McCartney (desculț), George Harrison şi Ringo Starr, traversând o trecere de pietoni pe Abbey Road a fost realizată la 8 august 1969, în faţa sediului EMI Recording Studios, scrie francetvinfo.fr

Studiourile de pe Abbey Road se află în cartierul rezidenţial St. John's Wood, în nord-vestul Londrei. Au fost înfiinţate în 1931, într-o casă de secol XIX. Inițial, au fost create pentru înregistrarea de muzică clasică, dar ulterior au fost folosite și pentru jazz și rock.

Ideea instantaneului i-a aparţinut iniţial lui Paul McCartney. Imaginea a fost  surprinsă la ora 11:35. Acea oră a fost aleasă pentru a evita fanii care ştiau că formaţia sosea la studio în general în jurul prânzului pentru înregistrări. 

Circulaţia a fost oprită de un poliţist pentru ca MacMillan să surprindă cadrele. A realizat șase, a ales unul, pe al cincilea.

În cadrul ales, cei patru membri ai formației Beatles traversează la unison.

Şedinţa foto a durat doar zece minute. Înregistrarea albumului s-a încheiat la 20 august. Fapt neobișnuit, pe copertă nu figurează numele trupei.

Discul a apărut la 26 septembrie 1969, după şase zile după ce John Lennon şi-a anunţat colegii că părăseşte grupul.

Pe acest disc au fost incluse melodiile: "Something","Here Comes The Sun", "Octopus's Garden" şi "Come Together". 

Mașina Volkswagen Beetle (Broscuță) din imagine nu era prevăzută în cadru. A fost o coincidență prezența ei acolo. Șoferul ei a ”parcat-o” și la propriu, și la figurat, în cea mai cunoscută copertă de album muzical din toate timpurile.

Joi, fanii trupei Beatles s-au adunat în apropierea studiourilor muzicale londoneze de la Abbey Road, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la realizarea celebrei fotografii.

Unul dintre ei, care-l imita pe Paul McCartney, a profitat de moment pentru a-și cere iubita de nevastă pe renumita trecere de pietoni.

 

 

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola