Evenimentul Istoric > Articole online > Un fermier polonez n-a vrut să-şi vândă terenul şi recoltează grâul printre blocuri. Video
Articole online

Un fermier polonez n-a vrut să-şi vândă terenul şi recoltează grâul printre blocuri. Video

youtube

Michal Myslowski este fermierul polonez care a refuzat să-şi vândă terenul pe care îl are undeva în oraşul Lublin şi care recent şi-a recoltat grâul printre blocurile complexului rezidenţial, devenind astfel un simbol antisistem în toată lumea.

Filmarea în care el apare în timp ce-şi conduce combina a devenit virală şi pe Reddit, celebrul site care se autointitulează „prima pagină a Internetului”. Inclusiv cei de la ladbible.com au preluat povestea publicată pe dziennikwschodni.pl despre rebelul din agricultura poloneză.

Indiferent câţi bani a primit de la dezvoltatorul imobiliar, omul nu a vrut să-şi vândă pământul, ceea ce, fie vorba între noi, nu e deloc puţin lucru şi arată că unii încă mai au principii de la care nu se abat pentru nicio sumă.

Michal Myslowski recoltează grâul dintre blocuri de câţiva ani

Majoritatea fermierilor au fost de acord să-și vândă câmpurile, dar nu şi Michal Myslowski, care a fost filmat de locatarii de pe strada Jantarowa când intra cu combina pe brazdă. Nu a fost prima dată. Situaţia este cunoscută în comunitate de câţiva ani.

Mulţi dintre cei care locuiesc în zonă i-au lăudat decizia. Reprezentanţii Imperial Seed, o companie specializată în semințe pentru furaje, gazon și culturi de acoperire, i-au dedicat un mesaj pe Twitter: „Susţineţi întotdeauna ceea ce credeți, chiar dacă înseamnă să o faceţi singuri singur.”

„În calitate de rezidentă, pot spune că nu ne deranjează deloc, dimpotrivă. Este o vedere mai bună în afara ferestrei decât a dacă eram înconjurată de clădiri din beton”, a declarat doamna Katarzyna pentru jurnaliştii ziarului citat. „Unii ar da orice pentru astfel de puncte de vedere”, a spus un alt localnic.

Desigur, s-a ajuns şi la Michal, care a declarat: „Oamenii sunt bine. Înțeleg că am de lucru. Se uită și fac videoclipuri. Și copiii sunt fericiți. Nu au existat niciodată probleme cu asta.”

Fermierul a cules multe aprecieri

Laudele au continuat în mediul online, iar fermierul a devenit popular pe Reddit. Un utilizator a comentat: „Bine pentru el! Nu toată lumea trebuie să vândă.” Altul a scris: „Al naibii de drept. Merită să-și păstreze pământul. Au muncit mai mult decât majoritatea.”

Nu putea lipsi dezbaterea despre problemele dintre fermieri și dezvoltatorii imobiliari. „Ca unul care a văzut pierderea terenurilor agricole din jurul meu în favoarea depozitelor și a parcurilor de afaceri, simt durerea acestui om și îi admir atitudinea”, a completat un internaut.

„Am auzit literalmente că oamenii jură că nu avem nevoie de vaci, deoarece laptele vine de la fabrica de lapte de lângă casa lor, că nu avem nevoie de fermieri pentru că importăm totul. Între timp, mass-media și guvernul distrug fermierii”, a comentat altcineva.

Un alt utilizator a precizat: „Cred că va fi o educație bună pentru oamenii din oraș, reamintindu-le de unde provine mâncarea lor.”

Registration

Aici iti poti reseta parola