Evenimentul Istoric > Articole online > Un drum construit de un personaj din Biblie a fost descoperit în Ierusalim
Articole online

Un drum construit de un personaj din Biblie a fost descoperit în Ierusalim

O nouă descoperire sugerează însă că Pilat din Post a petrecut mult timp și a cheltuit mulți bani pentru a înfrumuseța celebrul oraș care a atras pelerini evrei, precum și vizitatori din întreg Imperiul Roman, scrie National Geographic.

O echipă de arheologi care săpa un tunel sub un cartier palestianian chiar la sud de zidurile Ierusalimului a descoperit o stradă monumentală în scară, care ducea la baza Muntelui Templului, platforma sacră unde cândva era templul evreiesc și care azi găzduiește unele dintre cele mai sacre locuri ale Islamului.

Potrivit experților, drumul a fost comandat și autorizat de Pilant din Pont.

Drumul avea o lungime de circa 500 de metri și o lățime de 8 metri și a fost construit din aproximativ 10.000 de tone de dale calcaroase.

Descoperirea a fost anunțată la Tel Aviv de Jurnalul Institutului de Arheologie.

Monedele

Echipa de arheologi a analizat peste 100 de monede găsite sub acest drum, ceea ce indică faptul că drumul a fost început și încheiat sub domnia lui Pilat din Pont, care a durat un deceniu, din 26 sau 27 d.Hr.

Ultimele monede descoperite sub pavele datează din jurul anului 31d. Hr. Monedele din Ierusalim cele mai comune în primul secol au fost bătute după 40 de ani, deci a nu le avea sub stradă înseamnă că strada a fost construită înaintea apariției lor, adică doar în vremea lui Pilat, a explicat unul dintre experții implicați în descoperire.

Pilat din Pont a fost un general roman din timpul domniei Împăratului Tiberius. Există dovezi istorice că domnia lui Pilat a creat tensiuni în rândul populației locale și Biblia îl acuză pe general de comandarea răstignirii lui Isus.

Arheologul Nahshon Szanton, principalul autor al studiului, crede că Pilat a construit strada “poate pentru a calma locuitorii Ierusalemului” și pentru  “a-și spori prestigiul cu ajutorul proiectelor de construcție majore”.

Aceste rezultate oferă o mai complexă înțelegere a momentului în care Roma exercita controlul direct asupra zonei.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola