Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ultima prostie a americanilor în Afganistan, recunoscută de Pentagon
Articole online

Ultima prostie a americanilor în Afganistan, recunoscută de Pentagon

„Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi”, a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era „doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic”.

„Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă”, a adăugat el.

Zece morți

Tot vineri, un general american a recunoscut că atacul cu dronă din 29 august de la Kabul, care a ucis zece civili, printre care până la şapte copii, a fost „o greşeală tragică”.

„Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afghanistan, potrivit Agerpres.

„Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte o ameninţare directă pentru forţele SUA”, a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.

„Suntem la curent că au fost raportate victime civile în urma loviturii noastre asupra unui vehicul la Kabul”, a explicat , duminică,  căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al CENTCOM, într-un comunicat.

„Suntem în curs de evaluare a rezultatelor acestei lovituri care, aşa cum ştim, a eliminat o ameninţare iminentă a SI-K (Statului Islamic – Khorasan) împotriva aeroportului”, a continuat CENTCOM referindu-se la grupul terorist care a revendicat atentatul de joi.

Înainte de publicarea acestui comunicat, canalul american CNN a afirmat că nouă membri ai unei familii, printre care şase copii, au fost ucişi în lovitura de duminică din capitala supraaglomerată, unde mii de afgani încearcă să fugă din calea talibanilor.

AFP nu a fost în măsură să confirme acest bilanţ, dar presa locală a raportat victime în rândul civililor.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola