Evenimentul Istoric > Articole online > Ucis cu șase gloanțe, după ce înainte cu patru ani scăpase doar rănit prefăcându-se mort
Articole online

Ucis cu șase gloanțe, după ce înainte cu patru ani scăpase doar rănit prefăcându-se mort

Atunci, la locul atacului a fost lăsat un mesaj cu textul: „Sunt un drogat. Nu faceţi ca mine.

Jurnalistul filipinez Virgilio Maganes care a supravieţuit acelei tentative de asasinat a fost împuşcat mortal marţi, în apropiere de locuinţa sa, au anunţat autorităţile.

Virgilio Maganes, în vârstă de 62 de ani, era prezentator la postul de radio DWPR din provincia Pangasinan, în nordul ţării. A fost împuşcat cu şase gloanţe de atacatori veniţi pe motocicletă şi a murit pe loc, a spus comandantul poliţiei, Christian Alucod.

Uniunea naţională a jurnaliştilor din Filipine a condamnat asasinatul, precizând că Maganes este cel de-al 18-lea ziarist asasinat de la instalarea la putere a preşedintelui Rodrigo Duterte, în 2016.

Potrivit poliţiei,, citată de Agerpres, mobilul crimei de marţi nu este clar.

La venirea sa la putere, Rodrigo Duterte a lansat un controversat „război împotriva drogurilor”, însoţit de numeroase asasinate extrajudiciare ale unor persoane acuzate în mod fals de implicare în traficul de droguri.

Filipinele sunt una din cele mai periculoase ţări din lume pentru ziarişti, iar majoritatea asasinatelor nu sunt urmate de procese în justiţie.

Organizaţia Reporteri fără frontiere a plasat Filipinele pe poziţia 136 în clasamentul mondial al libertăţii presei, între 180 de ţări.

Registration

Aici iti poti reseta parola