Evenimentul Istoric > Articole online > Tupeu maxim al Kremlinului după otrăvirea lui Navalnîi. Oamenii lui Putin acuză țările NATO de impertinență
Articole online

Tupeu maxim al Kremlinului după otrăvirea lui Navalnîi. Oamenii lui Putin acuză țările NATO de impertinență

Acest comunicat vine după ce Germania a anunţat că acesta a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, informează Agerpres.

„În legătură cu aceste comentarii impertinente… potrivit cărora (Noviciok) a fost dezvoltat aici, este imperativ să spunem următoarele. Ani la rândul, specialişti din multe ţări occidentale şi din structurile specializate ale NATO au lucrat cu acest grup amplu de componente chimice”, a spus MAE rus în comunicat.

Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organism de luare a deciziilor al NATO, a condamnat vineri tentativa de asasinare a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, şi a cerut aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi de acest atac.

„Astăzi (vineri – n.r.), toţi aliaţii au condamnat la unison acest atac. Folosirea oricărui tip de armă chimică dovedeşte o lipsă totală de respect faţă de viaţa omenească şi reprezintă o încălcare inacceptabilă a normelor şi regulilor internaţionale’”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii Consiliului Atlanticului de Nord.

Aliaţii NATO au mai căzut de acord că Rusia trebuie să coopereze pe deplin cu o anchetă imparţială privind otrăvirea lui Navalnîi şi care să fie condusă de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice.

„Aliaţii NATO sunt de acord că Rusia trebuie să răspundă acum la întrebări serioase, iar guvernul rus trebuie să coopereze pe deplin cu Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice în cadrul unei investigaţii internaţionale imparţiale’”, a transmis secretarul general al NATO.

Registration

Aici iti poti reseta parola