Evenimentul Istoric > Articole online > „Tunelurile comorilor”, construite de Cavalerii Templieri, ies la lumină în Israel (VIDEO)
Articole online

„Tunelurile comorilor”, construite de Cavalerii Templieri, ies la lumină în Israel (VIDEO)

Situat în nordul Israelului, orașul Akko are o istorie extrem de bogată.

“Mă aflu în Israel în căutarea Cavalerilor Templieri. Aceşti călugări războinici sunt legendari, la fel şi aurul lor”, a declarat coordonatorul expediției, arheologul american Albert Lin, citat de The Sun.

Cavalerii Templieri – Sărmanii soldaţi ai lui Hristos şi ai Templului lui Solomon (latină Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici), cunoscuţi mai ales sub numele de templieri sau Ordinul Templului lui Solomon – este unul dintre cele mai cunoscute ordine călugăreşti militare (catolice) creştine.

A luat naştere la iniţiativa francezului Hugo de Payens în anul 1119 în Ierusalim, ca organizaţie militar-călugărească, cu scopul declarat de a apăra pe pelerinii creştini în Ţara Sfântă.

Templierii apar imediat după prima Cruciadă.

În 1119, Hugues de Payens, un nobil francez din regiunea Champagne, împreună opt cavaleri aleşi dintre rudele sale, a creat Ordinul Cavalerilor Templieri.

Misiunea lor declarată era de a proteja pelerinii din Ţara Sfântă.

Cu acordul regelui Baldwin al II-lea al Ierusalimului, şi-au înfiinţat sediul pe Muntele Templului, unde acum este Moscheea Al Aqsa.

Ca de obicei în ultimele descoperiri, echipa de cercetare formată din arheologul Albert Lin ai reprezentanți ai National Geographic, a folosit tehnologia LiDAR pentru a explora portul Akko, la final realizând un model 3D care dezvăluie structuri care au fost ascunse de-a lungul timpului, cum este şi cazul tunelurilor.

Scanările efectuate cu tehnologia LiDAR se pot realiza cu o dronă sau dintr-un elicopter, și funcționează prin calculcarea distanțelor la sol, pentru a se crea un model 3D.

Deseori, o astfel de tehnologie scoate la iveală structuri care în timp au fost ascunse sub metropole moderne sau vegetații luxuriante.

Scanările realizate de cei de la National Geographic au descoperit atât o gheretă de pază, cât și o serie de tuneluri.

Utilizând o aplicație de realitate virtulă, echipa de arheologi a refăcut scena de acum 800 de ani, reconstruind, virtual, fortăreața și zona de coastă.

Descoperirea tunelurilor îi va ajuta pe istorici să reconstituie mișcările Templierilor, care sugerează că aceștia transportau aurul din port printr-un tur al comorilor, prin tuneluri.

În jurul dispariției Templierilor și referitor la soarta comorilor lor, după ce ordinal s-a destrămat, domnește misterul.

Dr. Lin crede că fortăreața sau ”turul comorilor” ar fi putut fi ultimul loc în care se află aurul Templierilor.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola