Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Tunelul misterios din fundul curții
Articole online

Tunelul misterios din fundul curții

Un tunel secret, care ar putea data din secolul al XII-lea și care nu era marcat pe nicio hartă, a fost descoperit de muncitori în Tintern, Monmouthshire, Țara Galilor.

Fuseseră chemați în satul istoric pentru a muta în subteran liniile electrice aeriene de pe proprietatea unui client.

Dar când au început să sape o potecă de-a lungul unui pârâu au dat peste un tunel înalt de patru picioare.

Tehnicianul Allyn Gore a declarat: „Înainte de a începe lucrările, făcusem toate verificările obișnuite și nu apăruse nimic pe vreunul dintre desenele care le aveam care să indice că a existat ceva neobișnuit în site. Dar la scurt timp după ce am început săpăturile, echipa a făcut descoperirea extraordinară a ceea ce credea inițial că este o peșteră”.

Lucrările s-au oprit imediat.

„Am fost implicat anterior în alte săpături în care am descoperit fântâni și beciuri vechi care nu erau prezentate în niciun plan, dar nimic la fel de interesant și impresionant ca acesta”.

Un specialist de la serviciul de patrimoniu istoric și cultural al guvernului galez a fost trimis să vadă despre ce e vorba.

Allyn Gore a adăugat că s-a luat decizia de a rastupa intrarea în tunel pentru a preveni riscul de a-l deteriora înainte de a putea avea loc o examinare arheologică aprofundată.

Totul a fost readus la starea dinainte descoperirii pentru că ar putea dura ani de zile până la finalizarea cercetărilor arheologice.

Tintern este situat în inima zonei de o frumusețe naturală remarcabilă din Valea Wye, ruinele mănăstirii de acolo datează de la începutul secolului al XII-lea.

În apropiere sunt, de asemenea, o abundență de ruine, de la cuptoare vechi, fierărie și forje și se crede că tunelul – care a fost dezgropat și apoi acoperit la loc în octombrie anul trecut – ar putea fi legat de acestea.

Nimeni din zonă nu știa de existența lui.

 

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola