Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Tribul din Yaohnanen îi deschide uşa către lumea intangibilă prințului Philip pe care îl consideră zeu
Articole online

Tribul din Yaohnanen îi deschide uşa către lumea intangibilă prințului Philip pe care îl consideră zeu

Ducele de Edinburgh a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 99 de ani.

Tribul, care trăieşte în satele de pe insula Tanna din fosta colonie anglo-franceză, îl venera pe ducele de Edinburgh, despre care credea că este o reîncarnare a unui războinic străvechi care a părăsit insula pentru a lupta într-un război.

Potrivit credinţei tribului din Yaohnanen şi din satele din jur, pentru care tradiţiile spirituale sunt deosebit de importante, liderul luptătorilor urma să revină în insule însoţit de o soţie albă, bogată.

Kirk Huffman, o autoritate în aşa-numitul cult „Mişcarea prinţului Filip”, a declarat pentru Daily Telegraph: „Îmi imaginez că vor avea loc unele jeliri ritualice, unele dansuri speciale”.

Huffman a declarat că în cadrul acestor ritualuri „bărbaţii vor bea kava (o infuzie din rădăcina unei plante de ardei), cheia deschiderii uşii către lumea intangibilă”.

„Pe Tanna nu se bea ca mijloc de îmbătare. Se conectează lumea materială cu lumea imaterială”, a explicat expertul, potrivit Agerpres.

Credinţa locuitorilor ar putea continua cu prinţul Charles, care a vizitat cel mai recent Vanuatu în 2018, a adăugat el.

În timpul vizitei, prinţul de Wales l-a întâlnit pe Jimmy Joseph, din satul Yaohnanen, cu ocazia unui tur al ţării, cunoscută anterior sub numele de New Hebridies.

Prinţul a strâns cu căldură mâna lui Joseph când i-a fost oferit un dar.

Cu această ocazie, Joseph a declarat:

„I-am oferit un baston pentru tatăl său, realizat de mâinile celor din Mişcarea Prinţului Filip. I-am spus că mulţi oameni din mişcare au murit, dar mai sunt unii rămaşi în viaţă. Prinţul a replicat că va transmite mesajul personal”.

Registration

Aici iti poti reseta parola