Evenimentul Istoric > Articole online > Tratatul pentru încheierea căsătoriei Principelui Ferdinand cu Principesa Maria (Document)
Articole online

Tratatul pentru încheierea căsătoriei Principelui Ferdinand cu Principesa Maria (Document)

Maria era prima prințesă britanică de religie protestantă care se căsătorea cu un prinț catolic, după câteva sute de ani de la separarea Bisericii Anglicane de Biserica Catolică.

Condiţia

Condiția esențială pentru realizarea alianței matrimoniale consta în renunțarea la orice drept de succesiune la Coroana Marii Britanii și a teritoriilor dependente, pentru ea și urmașii săi, arată Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

Tinerii principi se cunoscuseră formal în anul 1891, dar căsătoria a fost hotărâtă de familiile lor în primăvara anului 1892, logodna fiind anunțată public în vara aceluiași an.

Regele Carol I s-a dus la Londra

Pentru oficializarea căsătoriei, Regele Carol I a efectuat personal o vizită la Londra în toamna lui 1892, pentru a-l convinge pe ducele de Edinburgh, tatăl Mariei, și apoi pentru a o întâlni pe Regina Victoria, care a fost de acord cu această căsătorie.

Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe publică, în pagina lor de Facebook, documentul original al tratatului, păstrat de acestea.

Unirea, de la care s-au împlinit 101 ani, a avut loc în timpul Regelui Ferdinand I şi al Reginei Maria, care au dat dovadă de un devotament cu adevărat regal faţă de ţară.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola