Evenimentul Istoric > Articole online > Tragedie: 155 de persoane au ars de vii, în cel mai mare dezastru din istoria staţiunilor de schi (VIDEO)
Articole online

Tragedie: 155 de persoane au ars de vii, în cel mai mare dezastru din istoria staţiunilor de schi (VIDEO)

O staţiune renumită de schi, o zi obişnuită, cu mulţi turişti, amatori de schi, veniţi la Kaprun, în Austria, pentru relaxare. 11 noiembrie 2000 a devenit Infern pentru unii dintre ei.

În această zi s-a petrecut unul dintre cele mai grave dezastre din istoria staţiunilor de schi, scrie history.info.

Un funicular care transporta 167 de persoane a luat foc, în timp ce traversa tunelul din staţiunea de schi austriacă Kaprun.

Pe loc şi-au pierdut viaţa 155 de persoane. Dintre acestea, 92 erau austrieci, 37 germani, 10 japonezi, 8 americani, 4 sloveni, 2 olandezi, 1 britanic şi 1 ceh..

Accidentul s-a produs atunci când sistemul electric de încălzire situat în spatele cabinei a luat foc. Acesta s-a propagat ulterior la conductele de lichid de frână hidraulică, inflamabil.

Scurgerea de lichid a antrenat oprirea automată a funicularului în tunel. Acesta era protocolul de securitate standard.

Din cabina din spate, 12 pasageri au remarcat incendiul, au spart ferestrele şi au ieşit, la îndemnul şi sfaturile unuia dintre pasageri, un pompier experimentat.

Au ieşit prin foc din tunel. Majoritatea celorlalţi pasageri  au murit rapid, din cauza fumului din tunel.

După accident, s-a constatat că incendiul a fost provocat de un sistem de încălzire electrică din cabina conductorului, care nu era conceput pentru a fi utilizat într-un vehicul în mişcare.

Funicularul şi tunelul nu au mai fost folosite pentru transportul de pasageri, după acest accident, fiind ocolite de un teleferic.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola