Vineri, de la ora 18,00, pe treptele Catedralei Mitropolitane se vor aprinde candele în memoria celor căzuţi în revoluţie.
Duminică, 20 decembrie, la ora 12,00 se vor auzi sunetele sirenei, pentru a marca dobândirea de către Timişoara a statutului de oraş liber de comunism.
La ora 15,00 va fi vernisată expoziţia „31 de ani de la Revoluţia Română” (Bastion Theresia, fără public), iar la ora 17,00 va fi lansat blogul „Revoluţia de la Timişoara – după 30 ani” şi cărţile editate „Timişoara – 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989” (ediţia II-a revăzută şi adăugită, coordonatori fiind Marcel Tolcea şi Valer Bercia), „Introducerea în manualele de istorie a unui capitol care să trateze Revoluţia Română în complexitatea ei” (Societatea Timişoara, coordonator Valer Bercia şi Cătălin Regea).
Luni, la ora 13,00, este programată expoziţia-simpozion în memoria eroilor din Revoluţia Română din Decembrie 1989 – carte-album „Întâlnirea cu îngerul” (Bastion Theresia).
Marţi, în ultima zi a manifestărilor, va avea loc pomenirea eroilor martiri ai Revoluţiei Române în toate bisericile din Episcopia Timişoarei, un remember 15-22 decembrie, aprinderea scânteii Revoluţiei Române din Decembrie 1989, care a început la Timişoara, reconstituirea unor evenimente din timpul Revoluţiei, în pliante distribuite prin InfoCentru.
Şedinţa festivă a Consiliului Local Timişoara, care deschide, miercuri, 15 decembrie 2020, seria manifestărilor, va fi dedicată comemorării eroilor martiri din Timişoara (Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, fără accesul publicului), urmată de vernisajul expoziţiei de artă „Remember 89: Momente, Oameni, Fapte – 31 de ani de la declanşarea Revoluţiei Române din Decembrie 1989 la Timişoara” şi lansarea cărţii „1989 pe înţelesul tuturor”, autor Adrian Kali (ambele evenimente au loc la Centrul Multifuncţional Bastion, fără accesul publicului).
La ora 18,00, în Piaţa Victoriei se vor aprinde „Candelele Nemuririi”, într-un moment de reculegere. De la ora 23,45 va fi oficiată liturghia, la Biserica Martirilor, potrivit unui comunicat al primăriei, remis, marţi.
Organizatorii evenimentelor sunt Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 „ALTAR – 1989”, Asociaţia „17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate în Revoluţia din Decembrie 1989”, Asociaţia „Memorialul Revoluţiei 16- 22 Decembrie 1989”, „Frontul Democratic Român”, Asociaţia Revoluţionară „Frăţie, Egalitate, Colaborare, Cooperare”, Asociaţia „Victoria” a Luptătorilor în Revoluţia din Timişoara, Forumul Revoluţiei din Decembrie 1989, Asociaţia „Revoluţia 1989 Timişoara”, Asociaţia pentru Recunoaşterea Meritului Revoluţionarilor, Asociaţia „16 Decembrie 1989”, Asociaţia Luptătorilor din Revoluţia Anticomunistă 16-22 decembrie 1989, în colaborare cu Biroul Organizare Evenimente al Casei de Cultură din Timişoara. Finanţatorul evenimentelor este Primăria Timişoara.Municipalitatea şi asociaţiile de revoluţionari din Timişoara vor marca, în perioada 16 – 22 decembrie, evenimentul din decembrie 1989 printr-o serie de manifestări reunite în programul „Timişoara – 31 ani de la Revoluţia din Decembrie 1989”, sub deviza „Demnitate, Democraţie, Determinare”, într-un format cu participare publică restrânsă.