Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Thomas Jefferson este acuzat într-un editorial că are o relație cu o sclavă
Articole online

Thomas Jefferson este acuzat într-un editorial că are o relație cu o sclavă

Phocion s-a dovedit a fi fost secretarul trezoreriei, Alexander Hamilton. Editorialul e caracteristic pentru natura urâtă și personală a atacurilor politice din America de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Când a apărut articolul, Jefferson candida împotriva vicepreședintelui de atunci, John Adams, într-o campanie dură.

Extrem de influent, Hamilton, de asemenea federalist, l-a susținut pe Adams împotriva lui Jefferson, unul dintre rivalii politici ai lui Hamilton, de când cei doi bărbați au slujit împreună în primul cabinet al lui George Washington.

Potrivit biografului lui Hamilton, Ron Chernow, acesta a scris 25 de eseuri sub numele de Phocion pentru gazetă în perioada 15 octombrie – 24 noiembrie.

În 1792, editorul James Callendar – pe atunci un susținător al lui Jefferson, care era finanțat în secret de Jefferson și aliații săi republicani – a publicat un articol despre aventura adulteră a lui Alexander Hamilton cu soția unui coleg, pe care Hamilton a recunoscut-o mai târziu.

Cu toate acestea, în 1802, când președintele de atunci Jefferson a respins cererea lui Callendar pentru o numire politică, acesta a ripostat cu un articol despre „concubine” lui Jefferson.

Se crede că s-a referit la Sally Hemings, care era mulatră și, probabil, sora vitregă a soției decedate a lui Jefferson, Martha.

Mai mult, articolul susținea că fiul lui Sally, John, avea o „asemănare izbitoare … cu cele ale președintelui însuși”. Jefferson a ales să nu răspundă la acuzații.

Zvonurile potrivit cărora Jefferson, fiind văduv, a avut o aventură cu o sclavă persistă până în prezent și a generat ani de cercetare științifică despre presupusa descendență a lui și a lui Hemings.

În 2000, un raport emis de Fundația Thomas Jefferson a folosit rezultatele testelor ADN, documente originale, istorii orale și analize statistice ale înregistrării istorice pentru a concluziona că Thomas Jefferson era probabil tatăl fiului lui Sally Hemings, Eston, și probabil altor copii ai ei.

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola