Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Testamentul fondatorului Hollywood-ului îi lasă muți pe copiii săi adoptați
Articole online

Testamentul fondatorului Hollywood-ului îi lasă muți pe copiii săi adoptați

A regizat cele mai multe dintre primele filme apărute sub sigla Paramount, fiind, de asemenea, şi coordonatorul întregii linii de producţie a studioului.

Regizorul Cecil Blount DeMille s-a născut la 11 august 1881, la Ashfield, în Massachusetts. A crescut în Washington. A urmat cursurile Colegiului Militar Pennsylvania din Chester.

A debutat ca actor pe Broadway, în 1900.

Mai târziu, s-a îndreptat spre cinematografie. S-a asociat cu Samuel Goldfish şi cu Jesse Lasky, înfiinţând Jesse L. Lasky Feature Play Company, transformată în Famous Players-Lasky şi, mai târziu, în Paramount Pictures.

Regele regilor

Între cele mai spectaculoase pelicule regizate, se numără: Cele zece porunci (1923), Regele regilor (1927), Cleopatra (1934), Neînvinşii (1947).

A devenit foarte cunoscut pentru filmul realizat în 1956, Cele zece porunci (care este diferit de filmul lui din 1923 cu acelaşi titlu), film nominalizat la Oscar.

Pentru spectaculoasa producţie The Greatest Show on Earth (1952), DeMille a primit un Oscar pentru cea mai bună imagine, o nominalizare pentru cel mai bun regizor şi Globul de Aur pentru regie.

A format numeroşi actori în epoca de început a cinematografului, dintre care cea mai importantă rămâne Gloria Swanson.

Deşi DeMille a fost respectat de colegii săi, filmele sale au fost adesea criticate de către aceştia, subliniază Agerpres.

În 1956, în timpul filmărilor pentru „Cele zece porunci”, DeMille a suferit un atac de cord.

El nu şi-a revenit complet după acel episod şi a murit la 21 ianuarie 1959.

După moartea sa, The New York Times, Los Angeles Times și The Guardian l-au onorat pe DeMille ca „pionier al filmelor”, „cel mai mare creator și showman al industriei noastre” și „fondatorul Hollywoodului”.

DeMille i-a lăsat fiicei sale Cecilia proprietatea de milioane de dolari din Los Feliz, Los Angeles, în Laughlin Park, deoarece soția sa avea demență și nu era în stare să aibă grijă de o moșie.

Ea avea să moară un an mai târziu.

Testamentul său personal a trasat o linie între Cecilia și cei trei copii ai săi adoptați, Cecilia primind majoritatea moștenirii și moșiei lui DeMille. Ceilalți trei copii au fost surprinși de acest lucru, deoarece DeMille nu i-a tratat în mod diferit pe copii în viață.

Cecilia a locuit în casă mulți ani, dar a licitat casa la sfârșitul anilor 1980

 

Registration

Aici iti poti reseta parola