Evenimentul Istoric > Articole online > Teoria conspirației? Cartea care a prezis aparția Coronavirus în Wuhan a fost publicată în 1981
Articole online

Teoria conspirației? Cartea care a prezis aparția Coronavirus în Wuhan a fost publicată în 1981

Coronavirusul descoperit în Wuhan, China, în 2019, apare ca o paralelă a armei biologice ”Wuhan-400” din romanul ”Ochii întunericului” al scriitorului american Dean Koontz, publicat în 1981.

”Ochii întunericului” este un roman thriller care se concentrează pe o mamă care pornește într-o căutare pentru a afla dacă fiul ei a murit cu adevărat în urmă cu un an sau dacă este încă în viață.

Pe măsură ce mama îndurerată, care este protagonista, începe să caute adevărul, persoanele pe care le întâlnește încep să moară fără explicații.

O teorie împărtășită pe larg pe rețelele de socializare susține că autorul american Dean Koontz a prezis focarul Coronavirus 2019-2020 în 1981, aflăm de pe cadran politic.ro. Postările care prezintă coperta cărții „Ochii întunericului” și o pagină în care Koontz descrie coronavirusul din romanul său are foarte multe share-uri și retweet-uri pe Twitter, începând din 27 februarie 2020.

Wuhan-400

Majoritatea postărilor care circulă pe rețelele de socializare arată coperta cărții și o pagină din carte menționând un virus numit „Wuhan-400”.

Fotografiile publicate pe social media cuprind pagini din carte lui Koontz cu texte care reliefează Wuhan: „Arma biologică poartă numele „ Wuhan-400 ”, deoarece a fost dezvoltată într-un laborator RDNA din afara orașului Wuhan, și s-a folosit tulpina viabilă de la patru sute de microorganisme artificiale create la centrul de cercetare”.

De remarcat faptul că, în prima ediție a cărții „Ochii întunericului” din 1981, virusul fictiv a fost numit ”Gorki 400”, după o localitate rusă numită „Gorki”.

După căderea Uniunii Sovietice în 1991, numele virusului a fost schimbat după numele laboratorului care a produs arma biologică.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA