Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Tejgheaua unui han descoperită la Pompeii
Articole online

Tejgheaua unui han descoperită la Pompeii

O echipă de arheologi a anunţat descoperirea la Pompeii a unei tejghele intacte ce a aparţinut unui local antic, un han din ultimele zile ale oraşului roman îngropat de erupţia Vezuviului.

Hanul (termopolium) era probabil unul dintre cele mai vechi din Pompeii, conform descrierii făcute de arheologii de la Parco Archeologico.

„Oportunităţile de a studia acest termopolium sunt extraordinare pentru că este pentru prima oară când descoperim un astfel de loc care s-a păstrat în întregime”, conform unui reprezentant al Parco Archeologico, citat de Agerpres.

Părţi din tejghea au fost excavate încă din 2019. În timpul săpăturilor, arheologii au descoperit şi rămăşiţe ale ultimelor feluri de mâncare servite, alături de osemintele clienţilor acestui termopolium ce au fost îngropaţi de erupţia produsă în Golful Napoli în secolul I d.Hr..

Primele concluzii ale arheologilor arată că o parte dintre rămăşiţele omeneşti îi aparţin unui bărbat în jur de 50 de ani, care stătea întins pe o sofa. Alte astfel de rămăşiţe sunt în curs de analizare.

Oraşul Pompeii a fost redescoperit în secolul XVIII şi de atunci arheologii aduc la lumină fragmente din trecutul imperial al Romei, iar Pompeii a devenit una dintre cele mai populare atracţii turistice ale Italiei.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola