Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Sute de monede romane din aur pur au fost găsite în Italia
Articole online

Sute de monede romane din aur pur au fost găsite în Italia

În subsolul unui teatru în curs de renovare, muncitorii s-au împiedicat de ceea ce credeau că este un borcan mare din piatră cu săpun care, după examinarea oamenilor de știință, s-a dovedit a fi o amforă plină cu monede de aur din Imperiul Roman în valoare de milioane de dolari.

Monedele, datând din secolul al IV-lea sau al V-lea, au fost o surpriză pentru experți, deoarece în astfel de amfore de obicei se țineau vinuri și produse alimentare.

Potrivit npr.org, monedele romane prezintă imaginile împăraților Honorius, Valentinian III, Leon I, Antonio și Libio Severo, toți dinainte de anul 474 d.Hr.

Imaginile împăraților vor ajuta la corectarea oricăror presupuneri moderne cu privire la modul în care arătau împărații respectivi și vor ajuta oamenii de știință să afle mai multe despre acest timp turbulent din Italia.

Datorită modului în care monedele erau atât de frumos stivuite, expertul în monede Maria Grazia Facchinetti consideră că amfora nu era proprietatea unui cetățean obișnuit, ci probabil a unei bănci publice, deși la acea vreme invadatorii germani se apropiau de Italia și o persoană bogată sau un grup de oameni este posibil să fi ascuns aurul.

În prezent, arheologii intenționează să lase amfora la locul ei și au luat douăzeci și șapte de monede reprezentative pentru a fi examinate de laboratorul de restaurare Mibac din Milano.

Teatro Cressoni, în care s-a făcut descoperirea, a fost construit în 1870 și a fost folosit ca o casă rezidențială și un cinematograf înainte de a fi abandonat în 1997. Teatrul a fost renovat pentru a transforma clădirea în bloc apartamente, potrivit newsweek. com.

Teatrul nu este departe de orașul antic Novum Comum, care găzduiește multe alte artefacte romane importante.

Deocamdată, lucrările vor fi suspendate până la efectuarea unei săpături arheologice complete pentru a descoperi dacă mai există ceva sub clădire.

Inspectorul local de arheologie Luca Rinaldi a remarcat: „Vorbim despre o descoperire excepțională… Este practic o colecție întreagă, diferită de orice altceva găsit vreodată în nordul Italiei; monedele găsite sunt lipite între ele, dar toate sunt separate, a fost ca și cum ai deschide un portofel”.

Comocopanian.com ne spune că Cuomo a fost inițial un vechi oraș roman care s-a numit Novum Comum și a fost fondat de Iulius Cezar în 59 î.Hr.

Prezența romană a fost semnificativă aici în următorii șase sute de ani. În secolul al III-lea î.Hr., orașul avea aproape patruzeci de mii de locuitori.

Fundația zidului înalt de peste douăzeci și șase de picioare construit de legiunile lui Cezar este încă vizibilă și rămășițele unei porți cu arc dublu, Porta Pretoria, sunt accesibile vizitatorilor. Orașul ar fi avut temple pentru zei, ateliere artizanale, case, un forum și un teatru.

În afara zidurilor s-ar fi găsit o casă de baie, un cimitir și vile.

Muzeul Arheologic Paolo Giovio din Como din interiorul Palazzo Giovio găzduiește o serie de artefacte romane locale, inclusiv picturi, mozaicuri, reliefuri de marmură, fresce și statui, precum și relicve din preistorie.

Pliniu cel Tânăr, un renumit istoric roman care a documentat erupția Vezuviului care a distrus Pompeii a fost din Como și a scris cu drag despre oraș și lacul din apropiere.

Coinsweekly.com ne spune că o bară de aur a fost găsită în aceeași locație cu cele trei sute de monede și a fost dusă și ea la Milano pentru a fi examinată.

Monedele au fost găsite în condiții excepționale, cu o greutate de patru grame de aur pur fiecare.

 

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola