Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Sunetul ascuns al muzicii: Povestea de iubire dintre Christopher Plummer și Julie Andrews
Articole online

Sunetul ascuns al muzicii: Povestea de iubire dintre Christopher Plummer și Julie Andrews

Julie Andrews i-a adus un omagiu emoționant partenerului său din „Sunetul muzicii”, Christopher Plummer, care a murit vineri la vârsta de 91 de ani.

„Lumea a pierdut astăzi un actor total, iar eu am pierdut un prieten drag”, a declarat Andrews pentru NBC News.

„Îmi sunt dragi amintirile muncii noastre împreună și tot umorul și plăcerea pe care le-am împărtășit de-a lungul anilor. Inima mea și toate condoleanțele se îndreaptă către fermecătoarea sa soție, Elaine, și către fiica sa, Amanda.”

„Sunetul muzicii” a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. Plummer a jucat rolul căpitanului Von Trapp, un patriot austriac văduv, cu șapte copii, iar Andrews rolul guvernantei Maria, o orfană crescută la mănăstire. Pe fondul invadării Austriei de către Germania, se desfășoară o încântătoare poveste de dragoste, beneficiind de muzica memorabilă a lui Richard Rodgers.

Lui Plummer nu i-a plăcut inițial proiectul filmului, găsindu-l prea „siropos” pentru gustul său și afirmă că tot meritul pentru succesul uriaș al peliculei i se datorează lui Andrews.

Cei doi protagoniști au recunoscut că, în timpul filmărilor, s-au îndrăgostit unul de celălalt, însă afirmă că relația lor nu a depășit pragul prieteniei.

În anul 2015, când Christopher Plummer avea 85 de ani, el a declarat pentru ABC News:

„Ar fi trebuit să ajungem să fim împreună. Ar fi trebuit să avem o poveste de dragoste colosală. Dar nu am avut timp, deoarece ea venise la filmări cu copiii, ceea ce era foarte jenant.”

În timpul filmărilor la „Sunetul muzicii”, atât Christopher Plummer cât și Julie Andrews se aflau în pragul destrămării mariajelor.

„La drept vorbind, nu eram prea fericită în acea perioadă”, spune și actrița. Eram destul de singură. Tony (Walton) primul meu soț lucra, iar căsătoria noastră era destul de agitată.”

Plummer, marcat de despărțirea iminentă de soția sa, ieșea în toate serile să bea și să cânte la pian prin baruri. Andrews, singură cu fetița sa de doi ani, Emma, își petrecea toate serile în camera lor de hotel.

„O aveam pe Emma, dar eram atât de ocupată… Practic, eram în fiecare cadru care trebuia filmat”, spune actrița.

Deși recunoaște că s-a îndrăgostit de Plummer, Andrews spune că relația lor nu a fost niciodată mai mult decât o prietenie caldă.

„Nu am fost niciodată împreună, cum se spune. „Însă acum suntem cei mai buni prieteni. Am devenit cei mai buni, și acest lucru este adorabil… Probabil, pentru că nu am fost niciodată împreună.”

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola