Evenimentul Istoric > Articole online > SUA vor aduce în Europa cel mai mare număr de membri ai forţelor armate din ultimii peste 25 de ani
Articole online

SUA vor aduce în Europa cel mai mare număr de membri ai forţelor armate din ultimii peste 25 de ani

Forțele terestre ale Armatei României vor lua parte, anul acesta, la Defender Europe 20, cel mai mare exerciţiu militar desfăşurat de Statele Unite în Europa în ultimul sfert de secol și pentru care forțele americane au început pregătirile.

DEFENDER-Europe 20 şi activităţile conexe vor creşte capacitatea de reacţie şi interoperabilitatea strategică prin exercitarea capacităţii militare de a desfăşura rapid o forţă şi echipamente de luptă credibile din Statele Unite în Europa. SUA vor simula împreună cu aliaţii şi partenerii din Europa răspunsul rapid la o criză potenţială.

DEFENDER-Europe 20 confirmă faptul că angajamentul SUA faţă de NATO şi apărarea Europei rămâne neclintit, precizează Comandamentul SUA în Europa.

Iată mai multe detalii despre exerciţiul menit să testeze nivelul de pregătire al aliaţilor NATO şi capacitatea de a disloca trupe şi echipament militar în mod eficient, într-o prezentare postată de Ambasada Statelor Unite în pagina sa de Facebook.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola