Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Șoc la Londra: Serviciul de spionaj britanic recrutează imigranți naturalizați
Articole online

Șoc la Londra: Serviciul de spionaj britanic recrutează imigranți naturalizați

Scopul măsurii, scrie Intelnews, pare a fi sporirea competențelor presonalului MI6 și diversificarea mâinii de lucru.

De-a lungul unei mari părți a istoriei sale, Secret Intelligence Service, cunoscut sub numele neoficial de MI6, a cerut ca potențialii recruți să fie născuți în Marea Britanie din părinți născuți în Marea Britanie.

Această măsură excludea persoanele născute în Marea Britanie din părinți imigranți.

În 2018, totuși, MI6 a renunțat la condiția ca părinții ai candidaților la angajare să se fi născut în Marea Britanie. De atunci, copiii de imigranți pot solicita angajarea, cu condiția să se fi născut pe teritoriu britanic și să dețină un pașaport britanic.

Această regulă a fost și ea abandonată. De acum, cetățenii britanici naturalizați sunt considerați apți să lucreze pentru MI6. Singura condiție pentru ei este ca unul dintre părinții lor trebuie să fie (sau să fi fost, dacă a decedat) cetățean britanic, sau să aibă „legături substanțiale” cu Marea Britanie.

Agenția de spionaj afirmă că persoanelor cu cetățenie dublă sau triplă care sunt angajați să lucreze pentru MI6 li se poate cere să renunțe la cetățenia/cetățeniile non-britanice „în funcție de slujba care li se oferă”.

Potrivit unei surse guvernamentale citate de ziarul londonez Times, modificarea regulamentului de recrutare vizează să creeze o mână de lucru „cu o diversificare a gândirilor, nu persoane care să gândească toate de aceeași manieră”.

Modificarea regulilor de recrutare survine după decizia luată anul trecut de a reduce vârsta minimă necesară angajarii la MI6, de la 21 la 18 ani.

În aceeași ordine de idei, mai mulți ziariști britanici au relatat luna trecută că agenția de spionaj a început să recruteze pentru prima dată „consultanți cu jumătate de normă”, având competențe sau contacte prețioase în străinătate.

În mai multe oferte de angajare, online sau în publicații tipărite, MI6 a declarat că dorește candidați cu „competențe și experiențe de viață diverse pentru posturi cu jumătate de normă sau de consiliere”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola