Situația FINANCIARĂ a SOVIETELOR în ianuarie 1931 și noua ÎNSĂRCINARE a lui ZINOVIEV

 

Moscova, 16 (Danub). Președintele consiliului suprem economic al Uniunii Sovietice, Cuibisov, s-a adresat tuturor instituțiilor sovietice cerându-le economii cât mai mari și subliniind situația financiară extrem de grea a Sovietelor.

Cheltuielile tuturor comisariateleor și ale întreprinderilor industriale trebuiesc reduse la minimum. Apelul lui Cuibisov, care confirmă situația catastrofală a finanțelor rusești, este primul act de pregătește modificarea planului de cinci ani.

 

În același timp, comisariatul de justiție, împreună cu comisariatul comerțului interior, a dat un nou ordin după care aprovizionarea populației trece sub conducerea judecătoriilor sovietice.

 

Conform acestei instrucțiuni noi, parchetul va chema la răspundere pe toți funcționarii care, fiind însărcinaâi cu aprovizionarea, nu vor reuși să organizeze aprovizionarea sistematică cu articole de primă necesitate.

 

Pentru judecarea lor vor fi organizate tribunale speciale, dar controlul superior asupra operei de aprovizionare va trece în mîinile lui G.P.U-unului.

 

Consiliul Comisarilor poporului a hotărât să mențină sistemul de cartele de aprovizionare ți pentru anul 1931, aprobând un șir întreg de măsuri draconice pentru organizarea aprovizionării cu produsele de primă necesitate.

 

Noua însărcinare a lui Zinoviev

 

Paris, 16 (Ullstein). După cum se anunță din Moscova, Zinoviev (FOTO), care a fost de curând rechemat la Moscova, a avut o consfătuire mai lungă cu Stalin.

Zinoviev conduce un birou al Internaționalei a III-a.

Însărcinarea lui este de a controla și mări activitatea centrelor Cominternului din străinătate.

La Paris se crede că propaganda Moscovei în Europa va fi dusă în curând pe o scară mai întinsă.