Singura prevedere din Tratatul de la Trianon care a scăpat revizioniștilor. Interviu exploziv cu profesorul Vasile Pușcaș

 

Pe 4 iunie sărbătorim 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. Nu veți auzi zarva plăcută specifică sărbătorilor și nu doar din cauza pandemiei care ne-a ținut prin case, ci și pentru că România nu a organizat manifestări destule pentru a celebra un centenar de la semnarea actului care a consfințit România Mare.

În paralel, țara vecină, Ungaria s-a pregătit pentru momentul 4 iunie 2020 încă de acum un deceniu, investind în studii istorice, arhivistice sau în organizarea unor evenimente interne și internaționale, toate având un singur mesaj final: nedreptatea făcută Ungariei Mari după terminarea Primului Război Mondial!

Profesorul universitar Vasile Pușcaș, personalitate care nu are nevoie de multe prezentări, este unul dintre cei care a marcat acest eveniment prin publicarea unei lucrări ”Trianon, Trianon – Un secol de mitologie politică revizionistă”. Coordonată de Pușcaș alături de Ionel N. Sava, cartea reunește studii ale unor specialiști din cele mai variate domenii privind consecințele Trianonului.

Într-un interviu acordat Evenimentului Istoric, Vasile Pușcaș ne ”traduce” aceste consecințe, explică schimbările aduse de diverse alte tratate prevederilor din 1920 și ne spune care este ultima rămasă în picioare și care sunt țintele revizioniștilor Tratatului de la Trianon.

Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de interes, achiziționând Evenimentul Istoric nr 27, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agoramag.ro , în secțiunea Reviste!

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: punem linkul articolului dupa ce va fi postat!!!

Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.