Evenimentul Istoric > Articole online > Sicriu viu pentru oameni morți. A fost deja experimentat de o femeie de 82 de ani
Articole online

Sicriu viu pentru oameni morți. A fost deja experimentat de o femeie de 82 de ani

În Olanda a apărut „sicriul viu”, realizat din ciuperci, care permit descompunerea rapidă a corpului

„Este vorba despre un sicriu care e, de fapt, un organism fabricat pe baza structurii rădăcinii ciupercilor, cei mai importanţi reciclatori ai naturii”, a explicat inventatorul Bob Hendrikx de la Universitatea Tehnologică din oraşul Delft.

Sicriul a fost utilizat recent pentru prima dată, fiind ales de o femeie de 82 de ani, al cărei corp va fi complet descompus în doi-trei ani, proces care durează mai mult de un deceniu într-un sicriu clasic din lemn.

În plus, acesta se descompune mult mai repede, în 30 până la 45 de zile, în timp ce uneori poate dura peste zece ani până când părţile lăcuite şi metalice ale unui sicriu obişnuit dispar.

Sicriul din ciuperci permite „reîntoarcerea la ciclul vieţii” fără „poluarea mediului înconjurător cu toxine prezente în corp şi cu tot ce este pus în sicrie”, a declarat Hendrikx, potrivit Agerpres.

Ciupercile „ne descompun corpurile în nutrienţi noi, pentru ca natura să înflorească”, a adăugat el.

Sicriul are dimensiunile şi aspectul unui sicriu clasic, dar are culoarea caracteristică, albicioasă, a miceliului. În interior este amplasat un strat de muşchi, care va găzdui corpul decedatului. Şi insectele.

Capacul, cutia, totul este doar miceliu, ceea ce face ca sicriul să fie totodată mult mai uşor în comparaţie cu un astfel de obiect din lemn.

Costul unui astfel de sicriu viu este de 1.500 de euro.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola