Evenimentul Istoric > Articole online > Sfântul Sinod a decis organizarea de evenimente pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului
Articole online

Sfântul Sinod a decis organizarea de evenimente pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului

Se împlinesc 30 de ani de când românii şi-au câştigat în stradă libertatea în decembrie 1989, dându-şi viaţa pentru a schimba destinul unei ţări sufocate de un regim totalitar. Au murit atunci peste 1.000 de oameni, peste 3.000 au fost răniţi.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit luni în şedinţă de lucru la Patriarhie, relatează agenția de presă Basilica.

Printre hotărârile adoptate, ierarhii români au propus organizarea de evenimente cu prilejul aniversării a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, privind comemorarea jertfei creștinilor care și-au sacrificat viața în decembrie 1989 și în timpul regimului comunist pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Totodată, evenimentele trebuie să evidențieze modul responsabil în care Biserica Ortodoxă Română a folosit libertatea dobândită după căderea regimului comunist ”pentru a mărturisi prin cuvânt și faptă Evanghelia iubirii milostive a lui Hristos, prin întreaga sa lucrare misionară, educațională, social-filantropică și edilitară”, potrivit comunicatului Sfântului Sinod. 

CREDIT FOTO: basilica.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola