Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Sfântul care l-a biruit pe vrăjitor
Articole online

Sfântul care l-a biruit pe vrăjitor

Sfântul Mucenic Ermie a trăit în vremea împăratului Antonin Piul (138-161) care a pornit o puternică persecuție asupra creștinilor.

Soldații împăratului mergeau din oraș în oraș obligând lumea să aducă jertfă zeilor, iar cei care nu se supuneau erau chinuiți și uciși.

Sfântul Ermie din orașul Comani, care era veteran în armata împăratului, refuzat să se supună poruncii guvernatorului Sebastian de a aduce jertfă idolilor păgâni.

Ca urmare a refuzului său, guvernatorul a poruncit să fie torturat, în speranța că se va lepăda astfel de credința creștină și va aduce jertfă zeilor.

Mai întâi, i-a fost zdrobită fața, i-au fost jupuiți obrajii și i-au fost scoși dinții din gură. Apoi, Sfântul Ermie a fost aruncat într-un cuptor încins, însă a scăpat nevătămat.

Văzând că veteranul nu cedează, guvernatorul a chemat un vrăjitor vestit al vremii, care i-a dat otravă sfântului, însă prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu acesta a scăpat cu viață.

În fața acestei minuni, vrăjitorul a căzut în genunchi și a mărturisit credința creștină, fapt pentru care guvernatorul Sebastian a pus să fie tăiat cu sabia.

În cele din urmă Sfântul Ermie, după ce a fost supus altor suplicii, a suferit moarte martirică prin decapitare.

După trecerea sa la cele veșnice Dumnezeu a învrednicit sfintele sale moaște cu darul facerii de minuni.

Registration

Aici iti poti reseta parola