Evenimentul Istoric > Articole online > Senzaționala poveste a gemenelor despărțite la naștere și regăsite după 36 de ani
Articole online

Senzaționala poveste a gemenelor despărțite la naștere și regăsite după 36 de ani

Născute în Coreea de Sud, în 1985, apoi despărțite și adoptate de familii diferite, gemenele Molly Sinert și Emily Bushnell s-au regăsit luna trecută, după 36 de ani, grație testelor ADN.

Molly Sinert și Emily Bushnell poartă nume diferite, însă fotografiile nu înșală. Când le vezi, înțelegi imediat că sunt surori gemene.

Lucru confirmat și de testele AND: cele două femei s-au născut din aceeași mamă, în aceeași zi, în Coreea de Sud.

După 36 de ani petrecuți departe una de alta, cele două surori s-au putut în sfârșit întâlni de ziua lor de naștere. O întâlnire pe care a făcut-o posibilă un uriaș concurs de împrejurări.

Născute pe 29 martie 1985, cele două au fost despărțite la naștere, fiind adoptate de familii diferite din Statele Unite.

Molly Sinert a ajuns în Florida, în timp sora ei geamănă a ajuns în Philadelphia, statul Pennsylvania.

Amândouă au crescut fără a primi prea multe informații în legătură cu originile lor sau cu familia lor biologică. Așa se face că nici una dintre surori nu avea cunoștință despre cealaltă.

Cu câteva luni în urmă, iritată de lipsa de informații despre arborele său genealogic, fiica lui Emily, Isabel, în vârstă de 11 ani, a dorit să facă un test ADN.

„Am vrut să fac un test ADN deoarece mama mea fusese adoptată”, a declarat fata la emisiunea Good Morning America de pe canalul ABC. „Doream să știu dacă am mai multe rude dinspre partea ei.”

Deși Emily nu a dorit să facă și ea testul, i-a permis fiicei să-și îndeplinească dorința.

De partea ei, Molly Sinert întreprinsese și ea demersuri pentru a afla mai multe despre trecutul său. Cum? Făcându-și un test ADN! Aproape în aceeași perioadă.

Iar luna trecută au venit rezultatele.

Fiecare dintre surori a primit astfel informația că are o legătură de rudenie cu o altă persoană, care făcuse și ea testul.

„Am făcut clic pe relația de rudenie și nu am priceput”, a declarat Molly la aceeași emisiune. Pe documentul care îi fusese prezentat era scris: „Împărtășiți 49,96% din ADN cu această persoană. Presupunem că este vorba de fiica dvs.”

O informație care ar fi putut să o facă să râdă. Sau să o descurajeze. Și pe bună dreptate… „Eu nu am copii!”, spune Molly.

Brusc, în mintea ei se face lumină: ea, copil adoptat, a descoperit urma unei persoane din familia sa biologică. Și că nu era vorba despre fiica ei, ci despre fiica surorii sale gemene!

„Un vid din inima mea s-a umplut brusc”, a declarat ea. „Deși am o familie care mă iubește și mă adoră, și care a fost absolut minunată, am avut întotdeauna un sentiment de ruptură. Descoperind că am o soră geamănă, totul a devenit deodată atât de clar! Totul avea în sfârșit un sens!”

Cele două surori au luat atunci legătura una cu cealaltă, și au discutat îndelung despre cei 36 de ani în care au fost despărțite. La Good Morning America, au fost prezentate și fotografiile gemenelor. Asemănarea este izbitoare.

„La fotografia noastră de la balul de absolvire… Purtam amândouă o rochie cu perle, fără umeri, și părul nostru era coafat în același fel”, spune Emily.

Surorile stabilesc apoi o dată pentru a se reîntâlni: 29 martie, ziua lor de naștere. Un cadou unic, pe care îl vor ține minte toată viața.

„Este momentul cel mai fericit din viața mea”, mărturisește Emily. „Pot să spun asta cu toată sinceritatea. Mi s-au furat 36 de ani dintr-o viață pe care o puteam avea cu sora mea geamănă. Însă, în același timp, sunt atât de recunoscătoare și nerăbdătoare să trăiesc continuarea…”

Deocamdată, cele două surori nu au putut afla de ce au fost despărțite la naștere. Însă, după ce prima bucurie a regăsirii a trecut, Molly și Emily au stabilit deja o altă întâlnire pentru a face cercetări suplimentare în legătură cu trecutul lor.

Ele intenționează să meargă împreună în Coreea de Sud natală.

Astfel de povești extraordinare par să se fi înmulțit în ultimii ani. În 2018, alte două gemene sud-coreene s-au regăsit, de asemenea în Statele Unite și de asemenea grație unui test ADN.

Există însă și o mare diferență: acelea știau una de existența celeilalte.

Registration

Aici iti poti reseta parola