Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Șeful Tammany Hall fură de la contribuabilii din New York un munte de bani
Articole online

Șeful Tammany Hall fură de la contribuabilii din New York un munte de bani

Tweed a devenit o figură puternică în Tammany Hall la sfârșitul anilor 1850. La mijlocul anilor 1860, organizația se ridicase la poziția de vârf a partidului și membrii ei importanți formau „Tweed Ring”, care cumpăra în mod deschis voturi, încuraja corupția judiciară, fura milioane din contractele orașului și domina politica din New York.

Tweed Ring a atins apogeul fraudei în 1871 odată cu remodelarea City Court House, o delapidare flagrantă a fondurilor orașului expusă de The New York Times.

Tweed și tovarășii săi sperau că scandalul nu va exploda, dar datorită eforturilor unor oponenți precum caricaturistul politic al Harper’s Weekly ,Thomas Nast, care a condus o cruciadă împotriva lui Tweed, fiecare membru al Tammany Hall a fost îndepărtat de la putere la alegerile din noiembrie 1871.

Toți membrii Tweed Ring au fost ulterior judecați și condamnați la închisoare. Șeful Tweed a fost condamnat pentru fals, furt și alte acuzații, dar în 1875 a scăpat din închisoare și a fugit în Cuba și Spania.

În 1876, a fost arestat de poliția spaniolă, care l-ar fi recunoscut după un faimos desen al lui Nast (foto).

După extrădarea lui Tweed în Statele Unite, a fost întors reîncarcerat, murit în închisoare la 1878, scrie history.com.

La vârful influenței sale, Tweed era al treilea cel mai mare proprietar de terenuri din New York, unul dintre directorii căii ferate Erie, director al celei de-a zecea bănci naționale, director al New York Printing Company,  proprietarul Hotelului Metropolitan, acționar semnificativ la minele de fier și companiile de gaze, membru al consiliului de administrație al Harlem Gas Light Company, membru al consiliului de administrație al companiei Railway Avenue Third, membru al consiliului de administrație al Brooklyn Bridge Company și președintele Guardian Savings Bank.

Furase de la contribuabilii din New York suma uriașă de 200 de milioane de dolari.

Registration

Aici iti poti reseta parola