Evenimentul Istoric > Articole online > Șefa de promoție este acuzată că i-a stricat mariajul producătorului cu care colabora. Este ziua ei
Articole online

Șefa de promoție este acuzată că i-a stricat mariajul producătorului cu care colabora. Este ziua ei

În mai 2009, a fost implicată într-un scandal mediatic, în momentul în care producătorul musical Swizz Beatz făcea publică relația lor.

Ulterior, tabloidul The Boston Globe anunța: „Swizz și înstrăinata sa soție, Mashonda, sunt implicați în prezent într-un divorț amar.

El neagă declarațiile conform cărora Alicia este vinovată de încheierea mariajului său”.

Cântăreaţă, compozitoare, pianist, s-a născut la data de 25 ianuarie 1981 în cartierul Manhattan din New York.

A început să cânte la pian la vârsta de şapte ani, iar patru ani mai târziu a început să compună.

Cursurile de la Professional Performing Arts School au ajutat-o să-şi dezvolte calităţile vocale, iar la 16 ani a absolvit ca şefă de promoţie.

A urmat apoi cursurile Universităţii Columbia şi a semnat un contract cu Columbia Records.

Ulterior, a hotărât să-şi concentreze atenţia asupra carierei muzicale.

Şi-a luat numele de scenă Alicia Keys, nume real Alicia Augello Cook, şi a început să lucreze la coloana sonoră a filmului Men in Black, dar disputele în jurul înregistrării au dus la rezilierea contractului cu Columbia Records.

Albumul de debut al Aliciei, Songs in A Minor a fost lansat în iunie 2001, intrând în top Billboard 200, iar hitul Fallin a urcat pe primul loc în topuri. Albumul a primit disc de platină în 10 ţări.

A urmat a doua intrare în Top Ten hit, cu single-ul A Woman’s Worth şi nominalizări la Premiile Grammy pentru categoriile Cea mai bună artistă nouă şi Cel mai bun album R&B, dar şi Melodia anului, Cel mai bun cântec R&B, Cea mai bună interpretare vocală feminină R&B – pentru piesa Fallin.

A debutat în cinematografie în 2007, cu pelicula „Aşii din mânecă”, unde i-a avut colegi de platou pe Ben Affleck şi Andy Garcia.

Alicia a avut rolul unei asasine – Georgia Sykes.

Tot în 2007, a primit un rol în comedia „Jurnalul unei dădace” şi a apărut într-un episod al serialului „Imperiul familiei Duque”.

În 2019, artista a lansat single-ul Raise a Man, urmat de albumul Alicia şi single-ul So Done (featuring Khalid).

În martie 2020, a publicat cartea de memorii More Myself: A Journey.

Foto: Alicia Keys și Swizz Beatz 

Sursa: Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola