Evenimentul Istoric > Articole online > Secretul veteranului Kole stă în laptele de capră
Articole online

Secretul veteranului Kole stă în laptele de capră

La aproape 67 de ani nu are nicio intenţie să agaţe ghetele în cui. Este vorba de sârbul Dragisa Kosnic care se află ca jucător legitimat pe terenul de fotbal de 52 de ani.

În fiecare dimineaţă, el se antrenează alături de coechipierii săi, cărora le-ar putea fi bunic.

Kole, cum este el cunoscut, locuieşte în aceaşi casă modestă în care s-a născut în 1954, în satul Medja din nord-estul Serbiei.

El trăieşte doar dintr-o pensie minimă, mai mică de 130 de euro, dar şi cu ajutor câtorva oi şi capre pe care le deţine. Însă adevărata sa pasiune este fotbalul.

Dragisa Kosnic joacă pentru echipa Proleter de Medja, din divizia a 6-a sârbă, alături de coechipieri care au cu până la 50 de ani mai puţin decât el.

În fiecare weekend, Kole, legitimat pentru prima oară în 1968, îşi încalţă ghetele cu crampoane şi intră pe terenul de fotbal.

„Din câte cunosc eu, nu mai există jucători activi de vârsta mea, dar dacă sunt, mi-ar plăcea să-i întâlnesc şi să joc un meci cu ei”, a spus el, potrivit Agerpres.

Pentru reînnoirea licenţei sale de jucător, veteranul se supune anual unor examene medicale riguroase.

Mijlocaşul defensiv veteran a cunoscut perioada sa de glorie la finele anilor ’70 cu echipa Proleter Zrenjanin. La acea vreme, echipa juca în divizia a doua a Iugoslaviei şi a reuşit eliminarea marii echipe Hajduk Split din Cupa Iugoslaviei în 1978.

Ca urmare a prestaţiei sale bune în acel meci, Hajduk Split i-a făcut o ofertă, însă jucătorul care avea 25 de ani pe atunci a suferit o fractură la un picior în cursul altui meci, iar cariera sa s-a încheiat prematur.

Dragisa Kosnic a atribuit longevităţii sale o genă bună şi o alimentaţie mai degrabă frugală, în plus laptele de capră constituie cheia regimului său de viaţă.

Registration

Aici iti poti reseta parola