Evenimentul Istoric > Articole online > Secretul Jokerului, dezvăluit. Părinții unui star de cinema i-au ascuns 37 de ani taina nașterii sale
Articole online

Secretul Jokerului, dezvăluit. Părinții unui star de cinema i-au ascuns 37 de ani taina nașterii sale

Practic este imposibil să nu știi măcar un film de-al său. Cowboy pus pe jafuri, detectiv gata să se lupte cu un întreg sistem ca să afle adevărul despre moartea unei proscrise sau băiatul rău care îl pune pe Batman în valoare, Jack Nicholson nu înseamnă numai rolurile din filmele de aventuri, ci și roluri de compoziție cum sunt cele din Shinning sau Zbor deasupra unui cuib de cuci.

În 1974, cu un an înainte de a primi primul premiu Oscar, fanii durului care adusese performanțele de tip Humphrey Bogart la nivelul anilor ’70 credeau că știu totul despre proaspătul lor idol. Doar că ei știau din biografia sa ceea ce până și Nicholson credea că e adevărat.

Îniante de premiera filmului Chinatown, de Roman Polanski, un jurnalist de la Time Magazine a vrut să facă un articol mai amplu despre vedeta filmului. Dintr-un noroc, discutând cu apropiați ai celei despre care se credea că fusese sora lui Nicholson, June Frances Furcello, a ajuns să fie nevoit să îl sune chiar pe actor și să îl întrebe: ”Jack, mama ta e, de fapt, sora ta și mama din acte e adevărata ta bunică?”

Actorul a negat vehement, dar ziaristul a avut răbdare, înțelegând că a descoperit un secret pe care nu îl știa nici măcar Nicholson, deși avea atunci 37 de ani. Nu mai avea pe cine să întrebe adevărul, June murise în 1963, la fel și Ethel May Nicholson, cea pe care o crezuse mama sa.

Jack Nicholson a apelat, însă, la o mătușă, Lorraine. Aceasta i-a spus adevărul ascuns aproape 4 decenii.

În 1936, June avea 17 ani și era speranța familiei pentru o viață mmai bună.

Era dansatoare și avea o relație cu managerul său. A rămas gravidă și s-a căsătorit, cu doar 6 luni înainte de a naște, cu un comis voiajor. Nu știa care dintre cei doi era tatăl copilului pe care îl purta în pântece. Probleme și mai mari au apărut când soțul din acte a pledat vinovat la tribunal pentru acuzația de bigamie. Viața fetei era un haos și mama sa a salvat-o de scandal. A declarat că băiatul născut era fiul ei și așa l-a și crescut, ca și cum ar fi fost fiul ei și nu nepotul.

Acum câteva zile, canalul Arte a lansat un documentar despre acest eveniment. Jack Nicholson avea să declare că nu a fost traumatizat de aflarea adevărului, pentru că era deja adult și toți cei implicați erau morți. Dar a și refuzat permanent să facă un test ADN pentru a afla cine e tatăl său.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola