Evenimentul Istoric > Articole online > Secretul Îndrăgostiților din Modena
Articole online

Secretul Îndrăgostiților din Modena

Pe trupurile lor nu au fost identificate urme de violență, dar doar la câțiva metri au fost găsite alte 11 schelete, ale unor luptători, cu oasele ”zgâriate” de lănci și săbii.

În această lună, s-au efectuat noi teste, mai ales pentru că osul bazinului unuia dintre tineri era prea distrus pentru a se stabili sexul.

S-au făcut testări pe materialul dentar și s-a stabilit că în smalț erau urme de ”amelogenin isoform Y”, care se găsește doar în dinții bărbaților.

Și până acum, când se bănuia că era vorba de un cuplu băiat-fată, se țesuseră legende legate de ”Îndrăgostiții din Modena”, dar, când s-a aflat că amândoi au fost bărbați, entuziasmul a crescut, știut fiind apetitul modern pentru poveștile care demonstrează că homosexualitatea a fost o permanență a istoriei umanității.

Numai că entuziasmul a fost stăvilit de echipa de cercetători care a efectuat testele. Ei au spus că data probabilă a înhumării coincide cu apariția creștinismului în aceste zone, cu apariția Imperiului Roman de Apus și că este improbabil, dacă nu chiar imposbil, ca iubirea dintre doi bărbați să fie celebrată printr-un ritual final. Cel mai probabil, ei au fost doi frați, rude sau buni prieteni, care au avut parte de o moarte tragică, prematură.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola