Evenimentul Istoric > Articole online > Secretele moaștelor, deslușite cu ajutorul criminaliștilor. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric
Articole online

Secretele moaștelor, deslușite cu ajutorul criminaliștilor. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric

În anii 2000, s-a apelat la un cunoscut expert criminalist pentru a se desluși, după milenii, povestea celor doi bărbați uciși la începuturile creștinismului pe teritoriul României.

S-a lucrat ca la o crimă, s-au căutat urme ale violențelor, dar și semnele lăsate în timpul vieții pe cele două trupuri.

Rezultatul a fost ieșit din comun. Un text antic a fost confirmat cuvânt cu cuvânt!

Povestea întreagă o găsiți în noul număr al Evenimentului Istoric, la orice punct de difuzare a presei.

În numărul 21 al Evenimentului Istoric găsiți:

-Cum a murit primul conducător comunist al României, Gheorghe Gheorghiu-Dej. A fost omorât de ruși? Contemporanii săi credeau asta, dar nu îndrăzneau să o spună cu voce tare. Cu documente din arhive, mergem pe firul acestui mister.

-Părintele Dumitru Stăniloae a fost poate cel mai mare gânditor al Ortodoxiei, dar și un personaj intens vânat în timpul dictaturii socialiste. Filele din dosarul său de Securitate ne dezvăluie o personalitate greu de egalat.

-Un martor ocular a povestit cum a văzut încoronarea Suveranilor României Mari, în 1922. Cuvintele sunt însoțite de imagini emoționante.

-Ce riscai dacă la coadă la carne îți vărsai năduful împotriva lui Ceaușescu? Povestea neștiută a unui actor care a plătit cu viața pentru vorbele aruncate în vânt.

-Fosta amantă a unui puternic din Europa spune: ”N-am vrut să fiu o nouă Monica Lewinski!”

-Doi foști premieri ai României au fost întrebați ce sentință ar trebui să primească membrii Lotului CPEx, file noi din jurnalul generalului Iulian Vlad.

-Schimbă războiul prețul vieții de zi cu zi? Află cât costau un tuns sau o plimbare cu trăsura în Bucureștiul anului 1942.

-Dosarul de cadre era cel mai important document pentru cariera unui om. Aflați ce conțineau dosarele a două mari personalități: Dina Cocea și Radu Beligan.

-Celebrăm 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului printr-un nou episod al ororilor trăite de ”frontieriști”, cei care căutau libertatea cu prețul vieții.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola