Evenimentul Istoric > Articole online > Secretele moaștelor, deslușite cu ajutorul criminaliștilor. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric
Articole online

Secretele moaștelor, deslușite cu ajutorul criminaliștilor. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric

Sub altarul basilicii din demult dispăruta localitate dobrogeană Halmyris au fost găsite oseminte umane. S-a bănuit din prima că e vorba de martiri creștini, dar lipseau multe informații.

În anii 2000, s-a apelat la un cunoscut expert criminalist pentru a se desluși, după milenii, povestea celor doi bărbați uciși la începuturile creștinismului pe teritoriul României.

S-a lucrat ca la o crimă, s-au căutat urme ale violențelor, dar și semnele lăsate în timpul vieții pe cele două trupuri.

Rezultatul a fost ieșit din comun. Un text antic a fost confirmat cuvânt cu cuvânt!

Povestea întreagă o găsiți în noul număr al Evenimentului Istoric, la orice punct de difuzare a presei.

În numărul 21 al Evenimentului Istoric găsiți:

-Cum a murit primul conducător comunist al României, Gheorghe Gheorghiu-Dej. A fost omorât de ruși? Contemporanii săi credeau asta, dar nu îndrăzneau să o spună cu voce tare. Cu documente din arhive, mergem pe firul acestui mister.

-Părintele Dumitru Stăniloae a fost poate cel mai mare gânditor al Ortodoxiei, dar și un personaj intens vânat în timpul dictaturii socialiste. Filele din dosarul său de Securitate ne dezvăluie o personalitate greu de egalat.

-Un martor ocular a povestit cum a văzut încoronarea Suveranilor României Mari, în 1922. Cuvintele sunt însoțite de imagini emoționante.

-Ce riscai dacă la coadă la carne îți vărsai năduful împotriva lui Ceaușescu? Povestea neștiută a unui actor care a plătit cu viața pentru vorbele aruncate în vânt.

-Fosta amantă a unui puternic din Europa spune: ”N-am vrut să fiu o nouă Monica Lewinski!”

-Doi foști premieri ai României au fost întrebați ce sentință ar trebui să primească membrii Lotului CPEx, file noi din jurnalul generalului Iulian Vlad.

-Schimbă războiul prețul vieții de zi cu zi? Află cât costau un tuns sau o plimbare cu trăsura în Bucureștiul anului 1942.

-Dosarul de cadre era cel mai important document pentru cariera unui om. Aflați ce conțineau dosarele a două mari personalități: Dina Cocea și Radu Beligan.

-Celebrăm 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului printr-un nou episod al ororilor trăite de ”frontieriști”, cei care căutau libertatea cu prețul vieții.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola