Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Se scoate la licitație scaunul de toaletă a lui Hitler
Articole online

Se scoate la licitație scaunul de toaletă a lui Hitler

Scaunul de toaletă al lui Hitler a fost furat de un soldat american din sala de baie privată a führerului de la reședința sa din Alpii Bavarezi de la Berghof.

Ofițerii superiori le-au spus soldaților să ia ce au chef de la Berghof, după ce reședința suferise distrugeri importante în urma bombardamentelor aliate din ultimele zile de război.

Ragnvald Borch a ales scaunul de toaletă al lui Hitler. Potrivit Daily Mail, când a fost întrebat de un camarad ce face cu așa ceva, sergentul Borch a răspuns: „Unde crezi că și-a pus Hitler fundul?”

El l-a trimis acasă în New Jersey, unde a rămas până acum într-un beci.

Familia sa a decis să scoată la licitație scaunul de toaletă al lui Hitler la licitație săptămâna viitoare cu un preț orientativ între 13.500 de dolari și 20.000 de dolari. Licitația va avea loc în Cheasapeake City, statul Maryland.

Bill Panagoupoulos de la casa Alexander Auctions a declarat:

„Categoric este unul dintre obiectele cele mai interesante care se pot adăuga unei colecții de relicve din Al Doilea Război Mondial.”

Cu excepția „Bârlogului Lupului”, de pe Frontul de Est, Hitler a petrecut la mult timp la Berghof decât oriunde altundeva în timpul războiului.

Nu este prima dată când scaunul de closet al unui personaj celebru este scos la licitație. Precedentul a fost constituit de scaunul din Bill Wyman, basistul trupei Rolling Stones. Obiectul a fost adjudecat cu 1000 de dolari.

Registration

Aici iti poti reseta parola