Evenimentul Istoric > Articole online > Scrisoarea lui Einstein în care îşi elaborează teoriile, scoasă la licitaţie în Ierusalim
Articole online

Scrisoarea lui Einstein în care îşi elaborează teoriile, scoasă la licitaţie în Ierusalim

În scrisoarea de o pagină, scrisă în limba germană, în iunie 1950, fizicianul tratează detalii complexe despre „teoria câmpului unificat”, la care a lucrat în ultimele trei decenii ale vieţii sale şi care a constat în unificarea tuturor legilor fundamentale care guvernează natura într-un singur cadru teoretic, lucrare pe care nu a putut-o definitiva.

În document, Einstein face o lungă dizertaţie ştiinţifică cu ecuaţii pentru a răspunde criticilor lui Strauss, care între 1944 şi 1948 a fost asistentul său la Institutul Princeton pentru Cercetări Avansate, din Statele Unite.

„Mă bucur că lucraţi atât de mult la problema compatibilităţii. Dar nu cred că preocupările dvs. sunt justificate. Mi-ar plăcea să formulez proba, astfel încât scrisorile dvs. să fie luate în considerare”, argumentează Einstein, care interpretează ecuaţiile lui Strauss şi expune mai multe explicaţii.

Licitație

Scrisoarea a fost achiziţionată în urmă cu aproximativ două luni de Kedem Auction House, care o va scoate la licitaţie în Ierusalim marți, scrie Times of Israel.

Purtătorul de cuvânt al casei de licitaţii nu a specificat originea scrisorii şi nu a dezvăluit nici cine a vândut-o companiei.

Potrivit lui Meron Eren, co-proprietar al companiei, acesta este „un articol istoric cu o valoare extraordinară”, care ilustrează marea contribuţie a lui Einstein în domeniul ştiinţei şi dezvoltarea „teoriei câmpului unificat”, care, în ciuda faptului că este incompletă, a influenţat alţi oameni de ştiinţă şi i-a motivat să continue cercetările în aceeaşi direcţie.

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai influenţi fizicieni ai secolului XX, fiind cel care a dezvoltat teoria generală a relativităţii. A primit în 1921 premiul Nobel pentru fizică pentru explicarea efectului fotoelectric. Munca pe care el a depus-o a avut un impact major asupra dezvoltării energiei atomice, conform www.biography.com şi www.nobelprize.org.

Registration

Aici iti poti reseta parola